miercuri, 12 noiembrie 2008

ÎNGRIJIRE TEN GRAS - ACNEE


Curățarea meticuloasă a pielii reprezintă o condiție esențială pentru menținerea sănătății și prospețimii acesteia. Face parte din ritulul zilnic de îngrijire al pielii , cu scopul eliminării sebumului , transpirației , impurităților acumulate pe piele de-a lungul zilei , a machiajului.

1. evitați spălarea repetată cu săpunuri alcaline sau lichide de uz dermatologic ( săpunul alcalinizează suprafața pielii)
2. evitați degresarea excesivă a pielii prin ștergerea feței cu alcool , eter , apă de colonie ( prin acțiunea de dizolvare a grăsimilor , se elimină filmul hidrolipidic cutanat și poate apare seboree reacțională )
3. putem alege un LAPTE DE TOALETĂ ( emulsie demachiantă) – are putere detergentă redusă , nu influențează pH-ul cutanat , nu modifică filmul hidrolipidic. Se folosește chiar dacă nu există machiaj. Se aplică mai curând cu vârful degetelor decât cu tampon de vată , pentru că se desprind mai multe impurități . Laptele se îndepărtează cu un tampon de vată îmbibat cu apă sau loțiune tonică. Nu se folosește pentru demachierea ochilor ( pentru ochi există formulări speciale)
4. LOȚIUNE FACIALĂ (LOȚIUNE TONICĂ) – pentru îndepărtarea de pe față a laptelui sau cremei demachiante . Un tonic de bună calitate are efect răcoritor și vasoconstrictor , catifelează pielea , nu o irită și nu o usucă. De obicei loțiunea pentru piele grasă are concentrație crescută de alcool (până la 40%). Îndepărtează orice urmă de săpun rămasă după spălare , lăsând senzația de piele curată. Un tonic alcoolizat nu este recomandat pentru piele normlă decât dacă are concentrție sub 5-10%
5. CREMA – nu folosiți cremele A/U ( sunt prea ocluzive) sau produse de camuflaj ale imperfecțiunilor pielii , care împiedică scurgerea sebumului. Este recomandat ca produsele pentru îngrijirii pielii grase să fie emulsie U/A , în care proporția fazei lipidice să nu depășească 15-20%. Aceste creme trebuie să nu conțină substanțe comedogene

Dermatocosmetologie - sănătatea pielii tale

Dr Oana Clătici / claticioana@gmail.com

3 comentarii:

  1. Inainte sa-mi achizitionez anumite produse cosmetice, obisnuiam – ca multe alte femei- sa caut recomandari sau pareri despre acele produse, sa-mi pot face o idee. Sau, mai rau, mergeam pe recomandarea vanzatoarelor din magazinele de cosmetice, care-si dadeau cu parerea cum stiau ele mai bine, insa fara de niciun folos pentru tenul meu. De mica am avut probleme cu cosurile si cu tenul mixt- zona T grasa, restul fetei cam uscata. De curand am incercat o noua abordare de cautare si am inceput sa citesc diverse site-uri de specialitate si explicatiile medicilor dermatologi. Asa am inteles ca trebuie sa-mi caut produse cat mai naturale, cu compusi benefici pentru tenul meu. Si am descoperit gama de produse pentru curatarea tenului pe baza de 100% ulei pur din arbore de ceai, de la Thursday Plantation. Mi-am achizitionat cei 3 pasi de curatare a fetei: spuma de spalat fata, lotiunea tonica si crema hidratanta. Dupa demachiere, folosesc spuma de spalat pe fata si simt cum fata mea ramane perfect curata si catifelata. Lotiunea tonica este revigoranta si indeparteaza si ultimile urme de machiaj. La final aplic crema care nu lasa urme uleioase si este foarte hidratanta. Aceste produse sunt clar preferatele mele!

    RăspundețiȘtergere
  2. Buna ziua. Eu folosesc produsele ObeyYourBody. Dar am vazut ca produsele care le am cumparat in Italia sunt de o calitate superioara . www.naturaplant.eu

    RăspundețiȘtergere
  3. http://www.naturaplant.eu/ ObeyYourBody

    RăspundețiȘtergere