marți, 16 decembrie 2008

EPILARE LASER - de ce se fac mai multe ședințe?


Epilarea laser reprezintă alegerea cea mai potrivită atunci când ne dorim să fim frumoase și practice . Deasemeni , există și bărbați care își doresc să îndepărteze părul localizat în diferite zone.
Motivația este atât de ordin estetic , cât și medical . Sunt multe persoane care în urma îndepărtării părului de la nivelul feței , gambelor , axilelor , zona inghinală și genitală prin aplicare de ceară , radere etc observă apariția de foliculite ( mici proeminențe – roșii sau având conținut purulent , însoțite de prurit , care se pot vindeca cu hiperpigmentări).
La femeile cu afecțiuni endocrinologice , care prezintă hirsutism – păr în exces la nivelul feței – barbă , mustață , la nivelul regiuni abdominale – linia ombilicala , epilarea reprezintă soluția ideala , bineînțeles însoțită de tratament adecvat endocrinologic.
CE TREBUIE SĂ ȘTIM DESPRE EPILAREA LASER?
Energia luminosă emisă de aparat este absorbită selectiv de melanina din foliculii piloși , unde se transformă în energie termică , distrugând rădăcina firului de păr.

Adesea pacientul este neîncrezătot…spune : * Epilarea laser pe care o faceți dumneavoastră e definitivă ? Am înțeles că mai crește părul! Cum este definitivă , atunci ?*
Aparatura laser a evoluat mult…și deasemeni este important și cum este utilizat aparatul de către medic…
De ce este nevoie de mai multe ședințe și care sunt rezultatele ? Va trebui să înțelegeți ciclul de creștere al firului de păr , pentru ca așteptările să fie realiste.
Ciclul normal al firului de păr are 3 stadii : anagen ( faza activă) , catagen ( faza de tranziție ) , telogen ( faza de repaus) . Foliculul firului de păr va trece prin toate aceste faze , iar singurul moment în care poate fi distrus , este atunci când este activ ( în anagen ).
Peste 60 % din părul facial este în anagen în orice moment … doar 20 % din părul de pe membrele inferioare este în anagen. Asta înseamnă că un tratament efectiv al picioarelo va elimina un număr mai mic de foliculi comparabil cu tratamentul similar al feței.
Perioada între tratamentele consecutive se determină funcție de aria corpului care va fi tratată.( variază între 4 – 6 săptămâni ) ( pentru gambe , brațe , spate , intervalul între tratamente este mai lung , de 2 luni) . Este intervalul în care , alți foliculi ajung în faza anagenă și pot fi distruși. Sunt necesare 3 – 6 intervenții . Apoi se efectuează ședințe periodice de întreținere – o ședință la 6 luni sau la un an.

Dermatocosmetologie - sănătatea pielii tale
Dr Oana Clătici - claticioana@gmail.com

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu