sâmbătă, 17 ianuarie 2009

COMPOZIȚIA COSMETICELOR - Pot fi periculoase ??


Alegerea cosmeticelor poate fi o opțiune dificilă , dacă înțelegem că nu este important ambalajul , mirosul frumos , cantitatea de spumă…de aceea este bine să fim informați !
Studiile au demonstrat că adesea , unele ingrediente ale produselor cosmetice folosite sunt periculoase pentru sănătate.
Unele rujuri conțin plumb – o neurotoxină care se acumulează în organism – prin aplicare frecventă - și determină afectarea sistemului nervos , tulburări de comportament . Atenție la rujurile care durează mult pe buze – rezistența loe este dată de o cantitate considerabilă de plumb ( Test pe care îl puteți face singure : 1. aplicați ruj pe mână 2.frecați porțiunea acoperită de ruj cu un inel de aur 3.dacă rujul conține plumb , se înroșește la contactul cu aurul)
Mercurul – se întâlnește cel mai adesea în mascara și este foarte toxic.
Formaldehida este de asemenea toxică – este întâlnită în compoziția deodorantelor , cremelor pentru piele , produselor pentru îngrijirea părului , în oje – determină alergii , crize de astm bronșic , oboseală , cefalee, tulburări ale sistemului imunitar .
Parabenii – sunt compuși sintetici de conservare , întâlniți în compoziția cremelor și loțiunilor de corp , gelurilor de duș , antiperspirantelor , rujurilor și parfumurilor – se acumulează în organism – incriminați în apariția cancerului ( cancer de sân).
Lanolina , este un extras din blana de oaie și poate fi contaminată cu DDT sau alte pesticide utilizate în ferme.

Dermatocosmetologie - sănătatea pielii tale
Dr Oana Clătici - claticioana@gmail.com

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu