joi, 19 februarie 2009

CĂDEREA PĂRULUI - motiv de îngrijorare !



Pentru o femeie , căderea părului este extrem de preocupantă. Dar trebuie să știți că nu sunteți o excepție . Iar vestea bună este că există soluții atunci când ne confruntăm cu o cădere moderată a părului.

FEMEI SAU BĂRBAȚI – ÎNTR-O LUPTĂ COMUNĂ

Procentul femeilor afectate de căderea părului este în creștere , iar cauzele acestei noi tendințe sunt identificate. Dereglări hormonale , sarcina , menopauza , stresuri psihice , toate contribuie la pierderea părului.
Dacă această situație este întâmpinată cu neliniște de femei , bărbații sunt cei mai afectați.

OGLINDĂ – OGLINJOARĂ , SPUNE-MI CINE-I MAI FRUMOS

Știați că cea mai mare temere a bărbaților este să nu chelească? După vârsta de 30 ani , un bărbat din trei are impresia că îi cade părul. Urmează apoi un cortegiu de complexe mai mult sau mai puțin importante în funcție de ficare individ , dar rareori ignorate. Studii recente arată că 63 % din bărbați consideră calviția un factor care le aduce un deserviciu aspectului fizic și puterii de seducție , iar 28% consideră că le afectează imaginea și le scade încrederea și respectul de sine. Se realizează un ” atașament profund și inconștient de părul nostru” . Pierderea părului este adesea corelată cu tinerețea care trece și nu se mai întoarce. Bărbații sunt dispuși să facă multe sacrificii pentru a lupta împotriva a ceea ce consideră o îmbătrânire prematură …este valabil și pentru femei.

Dermatocosmetologie - sănătatea pielii tale
Dr Oana Clătici - claticioana@gmail.com

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu