marți, 14 aprilie 2009

AVOTERMIN - noul medicament pentru cicatrici !


Medicamentul Avotermin ( Juvista ) are capacitatea de a reduce cicatricile și de a reda pielii aspectul său normal , spun cercetătorii britanici de la Universitatea din Manchester ( articol publicat în Lancet- 10 aprilie 2009 ) . Este vorba despre un studiu de fază 1/2 dublu-orb , placebo controlat , în care investigatorii au comparat administrarea preventivă de Avotermin cu placebo sau îngrijirea standard a tăieturilor la voluntari sănătoși cu vârsta între 18 – 85 ani.
Pielea este cel mai agresat țesut și milioane de oameni prezintă cicatrici în fiecare an.
” Dacă medicamentul va fi aprobat , atunci va putea fi utilizat în chirurgie , după traumatisme sau arsuri , de la cele apărute în urma accidentelor rutiere până la chirurgie la cerere sau proceduri cosmetice ”- spune Mark Ferguson , cercetător la Universitatea din Manchester.
Avotermin reduce roșeața și denivelarea cicatricii după ce este injectată intradermic ( sub piele ) la locul leziunii . Avotermin este o formă artificială derivată din TGFbeta3 , o citokină care trimite semnale între celule. Avotermin reduce cicatricile mai ales atunci când leziunile sunt recente .

Dermatocosmetologie - sănătatea pielii tale
Dr Oana Clătici - claticioana@gmail.com

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu