sâmbătă, 22 august 2009

TRUCURI PENTRU MENȚINEREA BRONZULUI !



MENȚINEREA BRONZULUI

1. ALIMENTAȚIA este foarte importantă pentru menținerea sănătății și frumuseții pielii .

Există anumite alimente care influențeaza bronzarea , facilitand-o !

în perioada în care faceți plajă și după , consumați alimente bogate în betacaroten , care stimulează melanogeneza ( cele de culoare roșie sau orange ) .

Betacarotenul se găsește în FRUCTE si LEGUME : morcovi , roșii , pepene , afine , mure , zmeură , piersici, căpșuni și cirese . Morcovul este ” sursa ideală ” de betacaroten , protejând pielea de radicalii liberi , favorizând producerea de melanină , pigmentul care determină bronzul . Există și comprimate de betacaroten .

ROȘIILE sunt bogate în antioxidanti și protejează pielea de arsurile solare .

LACTATELE sunt bogate în calciu și tirozină – care reprezintă un precursor al melaninei .

Pentru că pielea se deshidratează și se usucă mai repede , consumați alimente bogate în acizi grași esențiali – omega 3 – care se găsesc în peștele gras , fructe de mare , ciuperci , nuci , uleiuri vegetale .

ULEIUL DE MĂSLINE dă pielii un aspect arămiu ( îl puteți consuma sau aplica direct pe piele în perioada expunerii la soare )

EVITAȚI în această perioadă consumul excesiv de ALIMENTE BOGATE ÎN VITAMINA C : citrice ( portocale , lămâi , grapfruit ) , varză , conopidă , spanac , pentru că îngreunează bronzarea !

Este foarte importantă HIDRATAREA : beți zilnic 2 litri de apă plată pe zi și evitați consumul de alcool , care deshidratează.

2. Nu încerca să te bronzezi cât mai repede ! Un bronz este cu atât mai rezistent cu cât se realizează mai lent ! Nu uitați că de fapt bronzul reprezintă o reacție de apărare a organismului la agresiunea reprezentată de radiațiile ultraviolete . Este suficient să obtineți o culoare ușor arămie și nu trebuie sî exagerați … sunt suficiente ședințe scurte și repetate.

Aplicarea cremei de fotoprotecție este obligatorie ! În primele zile se va folosi o cremă cu SPF 50+ , apoi crema de fotoprotecție cu SPF 20 sau 30 . Veți obține un bronz uniform și evitați astfel apariția arsurilor solare . Nu uitați să aplicați crema și la nivelul nasului , urechilor , gâtului , decolteului și picioarelor și nu vă expuneți la soare între orele 10 și 16 !

Nu te parfuma atunci când te expui la soare ! Pot apare pigmentari ale pielii la locul aplicării parfumului !

3. Folosește întotdeauna cremă hidratantă – reparatorie după plajă !

4. Pentru că bronzul este însoțit de apariția uscăciunii pielii , folosește crema hidratanta de corp

5. Evită dușurile fierbinți / folosește geluri de duș sau săpunuri hidratante
emoliente și evită folosirea buretelui abraziv sau cremele exfoliant

6. Ceara sau aparatul de epilat pot accelera exfolierea pielii / folosește crema epilatorie

Dermatocosmetologie - sănătatea pielii tale

Dr Oana Clătici - claticioana@gmail.com

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu