joi, 17 decembrie 2009

ALEGEREA PARFUMULUI !Oamenilor le place să arate bine și să se simtă bine și de aceea nu este o surpriză că oferta de parfumuri pentru bărbați și femei este în creștere ! Conform unui articol din Daily Mail din 2008 , femeile sunt dispuse să reducă din cheltuielile pentru mâncare de exemplu , pentru a-și cumpăra parfumul sau produsul cosmetic dorit !
Parfumul reprezintă o alegere de ordin personal și ceea ce îi place unei persoane , poate să nu îi placă alteia . O explicație ar fi chimia diferită a fiecărui corp în parte !
Concentrația în uleiuri esențiale determină intensitatea și longevitatea unui parfum ! Cu cât procentul de uleiuri esențiale crește , cu atât crește intensitatea și longevitatea unui parfum !
Mirosul cel mai persistent îl are parfumul cu o concentrație de 15% -40% , apoi urmează apa de parfum cu o concentrație de 10% - 20% și apa de toaletă cu o concentrație de 5% - 15% .
Adesea , la vederea prețului , multe persoane sunt tentate să aleagă apa de toaletă , care este cea mai ieftină ! Nu uitați că mirosul nu este la fel de puternic și nu durează la fel ca în cazul parfumului !
Testați întotdeauna parfumul pe pielea dumneavoastră și niciodată pe altă persoană , pentru că același parfum poate mirosi diferit de la o persoană la alta

Pentru ca mirosul parfumului să persiste mai mult :

- faceți duș sau baie ( gel de baie , săpun din aceeași gamă cu parfumul ) / aplicați apoi un ulei ( fără miros ) pe corp . Urmează apoi aplicarea parfumului
- zonele unde se aplică parfumul sunt importante- zonele unde se simte pulsul – în spatele urechilor , baza gâtului , încheietura mâinilor și plica cotului

2 TRUCURI pe care le-am aflat în cursul vizitei la parfumeria Gallimard - Grasse - Franța (în Grasse se produce 80% din cantitatea de esențe pentru parfumuri din întreaga lume ):
- testarea unui parfum se face întotdeauna direct pe piele ( nu uitați că un parfum miroase diferit pe pielea diferitelor persoane ) ( La Gallimard este considerat un ”sacrilegiu ” să întrebi dacă au hârtie filtru pentru a testa parfumul / testarea se face doar pe piele !)
- parfumul trebuie să rămână în cutia sa, ferit de lumina naturală sau artificială ( astfel , ” calitățile ” sale sunt menținute timp îndelungat )

Dermatocosmetologie - sănătatea pielii tale

Dr Oana Clătici - claticioana@gmail.com

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu