luni, 19 aprilie 2010

CULOAREA PIELII NE SPUNE CE AFECŢIUNI AVEM !


Tipul de piele este determinat genetic : de la tipul 1 ( pielea foarte alba , cu ochii deschisi la culoare – verzi sau albastri , care se arde totdeauna si nu se bronzeaza) ) pana la tipul 6 ( piele neagra ).


Care este percepția noastră legată de culoarea pielii ?

În general , o piele care este bine oxigenată și are o circulație adecvată are aspect sănătos ! De aceea , percepem o persoană cu fața rumenă ca fiind atractivă , sexy !

Se pare ca bărbații preferă instinctiv femeile cu pielea albă , ca semn al aristocrației , al purității , al inocenței și bunătății , dar și al vulnerabilității ! De cealaltă parte , femeile preferă bărbații cu tenul mai închis , asociindu-le cu sportivitatea si virilitatea !

Pielea este supusă unui atac permanent atât din partea factorilor interni ( boli hepatice , renale , diabet ) , cât și din partea factorilor externi ( expunerea necorespunzătoare la soare , fumatul , poluarea , utilizarea unor produse inadecvate de îngrijire a pielii ) .

Culoarea pielii depinde de proporția pigmentilor din compoziția sa ! Atunci când în organism există anumite boli , primim informații !

Se descrie fața tipică de fumător – ” smoker face ” – cu piele închisă la culoare , atrofică , lipsită de strălucire și vitalitate , cu pete pigmentare , cu riduri faciale în jurul buzelor și ochilor.


Culoarea galbenă a pielii semnalează afecțiuni ale stomacului , splinei , ale ficatului sau vezicii biliare ! Paloarea feței poate fi un semn al anemiei !

Pielea este roșie atunci când are loc o supraîncalzire a corpului sau în afecțiuni cardiace !

La persoanele cu afecțiuni digestive (ulcer , gastrite ) apare acneea rozacee ( roșeața obrajilor , dilatații vasculare , leziuni mici roții sau cu puroi ) .
Buzele de culoare roșie semnalează o problemă cardiacă sau pulmonară , iar culoarea liliachiu închis apare în nivel crescut al colesterolului !
Cearcănele sunt cercuri de culoare închisă situate sub ochi și pot fi ereditare sau determinate de stres , oboseală , fumat , somn insuficient , alimentație dezechilibrată ( pot avea nuanțe diferite – galben , violet , negru ) .Este foarte important tipul de alimentație pe care îl adoptăm pentru a avea o piele sănătoasă și frumoasă ! Consumul de fructe și legume ne aduce aportul de antioxidanti care stimulează sistemul nostru imunitar , crescându-ne rezistența la infecții , inclusiv la cancer ! ( Mâncați cel puțin 5 tipuri de fructe și legume pe zi în stare proaspătă – încercați să evitați forma congelată . Fructele și legumele de culoare mai închisă sunt mai bogate în antioxidanți !)


Dermatocosmetologie -sănătatea pielii tale

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu