vineri, 5 noiembrie 2010

TRATAMENT NATURIST îN HERPES


FITOTERAPIE ÎN HERPES


Se utilizează plante cu efect antivirotic .

1. Infuzie din busoioc de câmp ( Prunella vulgaris ), trifoi roșu ( Trifolium pratense ), pelin ( Artemisia absinthium ), coajă de măr ( Malus domestica ).


Cercetările efectuate asupra busuiocului de câmp au evidențiat substanțe care inhibă HSV1 și HSV2 , neprezentând efecte asupra altor viruși . Prezența pelinului nu este întâmplătoare ( are acțiune antivirotică benefică în herpes și remediază dereglajele gastrice – indigestia – cauză frecventă în apariția herpesului ) .
Se realizează un amestec omogen și în părți egale al componentelor vegetale uscate . Ceaiul se administrează intern (infuzia se realizează din o lingură de amestec la o cană de apă ) - 2 căni pe zi și se aplică extern sub formă de cataplasme sau spălături ( 4 linguri la o cană de apă )


2 Infuzie dintr-un amestec de rădăcini de stejar ( Radix Quercus ), flori de mușețel ( Flores Chamomilae ), frunze de salvie ( Folium salviae ), sulfină ( Herba meliloti ) în părți egale


3 Urzica, flori de rozmarin ( Flores rosmarini ), frunze de pătlagina (Folium Plantaginus ), Fumarica – în părți egale ( 1 linguriță de amestec la o cană de apă ) - 2 căni pe zi

4 Ceai de brusture

Se poate înlocui busuiocul de câmp și trifoiul roșu cu conuri de hamei ( Humulus lupulus ) .

Se pot tampona leziunile cu suc proaspăt de gulie sau cu frunzele zdrobite ale acestei legume .

Se mai recomandă utilizarea drojdiei .

Zilnic 2-3 căni de infuzie 3 frați pătați – ( Viola tricolor )

Tinctura din flori de gălbenele – ( Flores Calendulae) - 20 picături de 3 ori pe zi

Unguent de gălbenele , unguent de Roiniță ( Melissa Officinalis ), unguent sau tinctură de propolis sau Ulei de sovarv( Origanum vulgare)

Unguent cu Echinacea , ulei de catină


HOMEOPATIE ÎN HERPES

Criza de herpes răspunde bine la tratamentul homeopatic , cu condiția ca acesta sa fie inițiat chiar de la primele simptome , înainte de apariția veziculelor , când pacientul resimte mâncărimi sau înțepături .

Puseele de herpes bucal se produc în urma unor evenimente precise , adesea ușor reperabile : expunere la soare , febră , stres și alternează cu alte afecțiuni dermatologice , alergice sau generale . Ele sunt unele din manifestările de teren care se tratează cu medicamente de fond , precum Sulfur, Lycopodium, Arsenicum Album și în cazul herpesului labial solar în mod deosebit Natrum muriaticum .

Puseele de herpes genital – apar la fiecare ciclu , înainte sau în timpul menstrelor, sau cu ocazia unor emoții sau supărări . Localizarea genitală și caracterul recidivant indică Thuya sau Medorhinum și foarte des Sepia, ale căror caracteristici reacționale corespund foarte bine celor mai multe cauze de herpes genital. Declanșarea în urma unui stres indică medicamente precum Staphysagria sau Ignatia . Medicamentele de teren sunt prescrise în general în doze lunare în 15 CH, timp de cel putțn 6 luni .
Bineințeles, medicamentele simptomatice vor fi date la fiecare criză și se vor alege după aspectul și localizarea leziunilor.
De la primele simptome , edem cu senzație de înțepare –Apis 15 CH – 5 granule de 3-4 ori în primele 2 ore .

Apoi, dacă apar vezicule – Rhus toxicodendron 7 CH câte 3 granule de 6 ori pe zi .

Dacă este herpes genital : Croton tiglium 7 CH odată cu Rhus toxicodendron 7 CH .



În caz de herpes recidivant se va utiliza Vaccinotoxinum 30 CH – câte 10 granule lunar timp de mai multe luni .


SFATURI ALIMENTARE ÎN HERPES

Studiile științifice au demonstrat că marii consumatori de ciocolată, alune, nuci, mazăre, fasole, linte au incidență crescută de apariție a herpesului ( aceste alimente conțin o substanță numita arginină care stimulează virusul ) . La polul opus sunt alimentele cum ar fi carnea de pui, cartofii – bogate în lizină – care mențin virusul în stare latentă, limitând apariția recidivelor herpetice .

Evitați deasemeni grăsimile animale și carnea grasă, untul, smântâna .

Se recomandă să se evite hrana care conține aditivi alimentari .

Aportul fructelor și legumelor proaspete în dieta bolnavului de herpes trebuie să fie mare ( datorită conținutului ridicat în vitamina C contribuie la inhibarea virusului) .

Nu se aplică spirt medicinal, alcool, iod, rivanol . Leziunile nu se acoperă , nu se pansează – leziunea herpetică rămâne descoperită pentru a se putea usca.


Dermatocosmetologie - sănătatea pielii tale

Dr Oana Clătici - claticioana@gmail.com

3 comentarii:

  1. Au trecut 24 ore de la aparitia veziculelor la colturile gurii, este eficient sa incep cu RuxTox. de acum?
    Pentru cate zile?
    Multumesc!

    RăspundețiȘtergere
  2. cum apare se tamponeaza cu albastru de metil apoi cu tinctura de propolis. se procedeaza astfel de 4-5 ori pe zi. in 2-3 zile maximum a disparut. apare in general cind avem imunitatea scazuta. din pacate, nu dispare virusul din corp definitiv.acest remediu este bun si pentru herpes genital cit si pentru cel bucal.

    RăspundețiȘtergere