joi, 13 ianuarie 2011

CREMELE ANTIAGING
Nu putem opri trecerea timpului, dar putem încetini acțiunea lui asupra tenului .

Utilizarea cremelor antirid începe de la 25-30 ani, nu doar pentru față, ci și pentru gât și decolteu !

EREDITATEA are un rol primordial în apariția prematură sau tardivă a ridurilor ! De obicei ridurile apar după 30 ani, dar tot mai frecvent apar și sub vârsta de 30 ani ! Nu toate îmbătrânim la fel: depinde de organismul fiecăruia !
Cremele antiaging sau antiîmbătrânire se adresează tratării ridurilor, liniilor de expresie, petelor pigmentare, etc.

Îmbătrânirea și ridurile apar datorită stresului oxidativ prin eliberarea de radicali liberi cât și prin scăderea colagenului și elastinei, proteine esențiale menținerii frumuseții și fermității pielii.
Îmbătrânirea pielii se referă pe lângă apariția ridurilor, la pierderea fermității sale , cu modificarea conturului feței ( obraji căzuți ).


CE INGREDIENTE TREBUIE SĂ CONȚINĂ O CREMĂ ANTIAGING ?

Folosirea constantă a cremelor antiaging ne va ajuta cu siguranță să arătăm mai bine. Dar nu toate cremele sunt la fel. Eficiența lor depinde de concentrația ingredienților activi.

- RETINOLUL - este un derivat de vitamina A care ajută celulele de la nivelul pielii să se mențină la un nivel optim al reînnoirii .

- COLAGENUL -Cremele antirid sunt numite adesea ” creme cu colagen ” dar este important să știm dacă o cremă numită astfel chiar va crește producția de colagen din straturile profunde ale pielii sau dacă conține colagen de proveniență animală . Se știe că liniile fine și ridurile apar ca urmare a afectării balanței între producția de colagen din derm și distrugerea acestuia odată cu înaintarea în vârstă și deasemeni prin fumat, expunerea la radiații ultraviolete, poluare, schimbări hormonale. Așadar o cremă cu colagen trebuie să stimuleze pielea să producă mai mult colagen. Dacă această cremă va conține molecule de colagen de proveniență animală nu va fi o cremă eficientă antirid deoarece aceste molecule de colagen sunt prea mari pentru a străbate membranele celulare ale pielii.
-
Cremele antiaging de bună calitate conțin ingrediente care stimulează sinteza de colagen și elastină, cum ar fi UBIQUINONE sau COENZIMA Q10 .

- ANTIOXIDANȚII - Substanțele active din crema antirid adesea au activitate antioxidantă. Antioxidanții reprezintă apărarea naturală împotriva efectului distructiv al radicalilor liberi.

Cei mai importanți antioxidanți din compoziția cremelor antirid sunt : compușii de retinol, vitamina C și E, coenzima Q 10.

VITAMINA C și VITAMINA E formează sistemul antioxidant al pielii . Ne protejează de poluare, fumat, radiații solare. Neutralizează radicalii liberi care îmbătrânesc pielea și stimulează sinteza colagenului, prevenind apariția ridurilor.

Puțini știu că organismul nu poate stoca vitamina C, de aceea deficitul apare repede dacă nu este ingerată constant ( ex- consumând o portocală, organismul oprește 1 g vitmina C / consumțnd 10 portocale, organismul oprește aceeași cantitate !! ) Organismul ia cât are nevoie și elimină excesul.
Vitamina C oxidează foarte repede în contact cu oxigenul ( în 20 minute ) și de aceea cremele și tratamentele nu pot conserva perfect vitamina C. Concentrația optimă de vitamina C este 20%, iar crema obișnuită nu poate avea concentrație mai mare de 4% .

- ACIDUL HIALURONIC - este produs și în mod normal în straturile profunde ale pielii și scade odată cu înaintarea în vârstă. Are rolul de a menține apa în piele, cu alte cuvinte este responsabil de o bună hidratare, conferind tonus și elasticitate. Cremele care conțin acid hialuronic vor face ceea ce pielea dumneavoastra realiza în mod natural atunci când era tânără !

- CERAMIDE – necesare în menținerea elasticității pielii
- LIPOSOMII – cresc aportul de oxigen și neutralizează radicalii liberi
- FACTOR DE CREȘTERE EPIDERMICĂ – este un amestec de 53 de aminoacizi care stimulează reîînoirea celulelor și producția de colagen în piele
- ALFAHIDROXIACIZI (AHA )
- FILTRU UV


O îngrijire deosebită necesită pielea din jurul ochilor, care este si prima care se ridează ! De aceea de la 20- 25 ani se vor utiliza creme speciale pentru conturul ochilor, care hidratează, tonifică, protejează pielea, previne ridurile. Crema de față nu va fi niciodată folosită pentru zona ochilor deoarece are consistență mult prea mare și ochii vor părea umflați. Crema specială pentru conturul ochilor are textură mai ușoară !

Există și creme antiaging destinate ingrijirii pielii bărbaților care sunt și ei tot mai preocupați de menținerea aspectului tânar ! Ingredientele care luptă împotriva îmbătrânirii se găsesc acum și în produse specifice precum crema de ras sau balsamul după ras ( retinol, alfahidroxiacizi care stimulează producția de colagen și elastină ).

Dacă v-ați dori să existe un aparat care să vă spună cum arată în mod real fața dumneavoastră, atunci dorința vi s-a împlinit !
Singurul aparat din Romania – VISIA - care realizează o analiză computerizată a feței analizează 8 caracteristici diferite ale pielii : pete vizibile, pete UV, pete maro, arii roșii, riduri, textură, pori dilatați, porfirine. Pacienta își așează fața în 3 poziții : partea stângă, frontal, partea dreaptă iar software-ul VISIA captează și stochează imaginile. În urma acestei analize, tratamentul se poate face personalizat !
Analiza computerizată a feței este o metodă eficientă de a afla câte riduri, pete roșii sau maro avem, care este textura pielii și unde ne situăm comparativ cu alte persoane de aceeați vârstă și aceeași culoare a pielii ! După realizarea tratamentului, vom putea face din nou această scanare a feței. Aparatul poate face o simulare plecând de la aspectul feței în acest moment : cum veți arăta peste 5-6 ani fără să faceți nimic sau dacă veți face tratamente adecvate.


Dermatocosmetologie - sănătatea pielii tale

Dr Oana Clatici - medic primar dermatovenerologie - claticioana@gmail.com

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu