joi, 21 aprilie 2011

TRATAMENT CEARCĂNE




Aproximativ 9 din 10 persoane au cearcăne.

Cele mai frecvente cauze ale cearcănelor sunt:

- vârsta – odată cu înaintarea în vârstă, pielea se subțiază și venele sub ochi devin mai proeminente

- oboseala, somn insuficient, timp îndelungat petrecut în fața televizorului sau calculatorului


- fumatul

- nutriție deficitară


- hiperpigmentație

- expunerea la soare


- excesul de medicamente

Este important să dăm mai multă atenție stilului de viață, să ne odihnim suficient și să mâncăm sănătos.

Dintre REMEDIILE NATURISTE, putem apela la aplicarea feliilor de cartofi pentru 10-15 minute, apoi ne spălăm cu apă călduță . Eficiente sunt si compresele cu infuzie din flori de tei, ceai de albăstrele sau infuzie din petale de trandafir, aplicarea de felii de castravete.

Cearcănele pot avea diferite nuanțe, care pot oferi informații legate de cauzele lor : cele maronii sunt adesea ereditare, cele cenușii denotă o dereglare hormonală, iar cele albăstrui- violet se pot datora unei circulații deficitare a sângelui sau unei afecțiuni cardiace.

Există diferite creme și geluri care pot ameliora și estompa cearcănele, care conțin vitamina C și K.
În compoziția PRODUSELOR EFICIENTE ANTICEARCĂN sunt incluse apa termală, cafeină, potasiu și mangan, siliciu , alantoină, coenzima Q 10 . Potasiul asigură un drenaj bun al vaselor capilare, manganul determină luminozitatea pielii, siliciul protejează fibrele de colagen și elastină, alantoina este decongestionantă și antiiritantă. Se realizează astfel o drenare a pleoapelor umflate și a cearcănelor.

Extractul de castană este recunoscut pentru efectul decongestionant la nivelul ochilor și reglarea circulației sanguine, regăsindu-se în compoziția unor branduri renumite .

Se poate opta pentru tratamente de umplere a cearcănelor pe baza substanțelor injectabile ( colagen, grăsime proprie, acid hialuronic ), depigmentarea locală pentru albirea cearcănelor cu ajutorul aparatului laser sau peelingul chimic medical, mai rar tratamentul chirurgical.

Odată cu trecerea anilor, are loc absorbția pernuțelor de grăsime sau căderea țesuturilor din zona suboculară . Se recomandă în această situație un tratament ” de umplere ”prin injectarea după aplicarea de cremă anestezică sau anestezie locală de colagen, acid hialuronic sau grăsime proprie. Efectele adverse care pot surveni sunt echimozele ( vânătăile ) și edemul local, care se remit în câteva zile.
Acidul hialuronic se găsește în corp în mod natural ( în piele, articulații, țesut conjunctiv). Gelul cu acid hialuronic este cea mai utilizată substanță de umplere. Particulele de gel absorb apa și asfel se produce mărirea de volum a zonei injectate. Tratamentul este bine suportat indiferent de tipul de piele și se obține un aspect natural .
Colagenul este o proteină naturală care creează volum, determină hidratarea și creșterea tonicității pielii.
Umplerea cearcănelor prin transfer autolog de grăsime este o intervenție care are efecte de întinerire și îmbunătățire a aspectului feței. Se folosește o substanță naturală , parte a corpului nostru, care nu poate fi așadar respinsă de organism. După efectuarea unei anestezii locale se extrage grăsime de obicei de la nivelul feselor sau coapselor , suferă un anumit proces de curățare și apoi se injectează în locul dorit.

PEELINGUL CHIMIC MEDICAL constă într-o exfoliere controlată a pielii folosind cel mai adesea acid glicolic sau acid tricloracetic (TCA) în concentrații scăzute.

TEHNOLOGIA DE TIP RADIOFRECVENȚĂ are efect favorabile în tratamentul ridurilor și cearcănelor prin încălzirea uniformă și profundă la nivelul țesuturilor.

TRATAMENTUL CHIRURGICAL AL CEARCĂNELOR ( blefaroplastie inferioară ) constă în îndepărtarea pielii și a țesutului în exces, cu redobândirea tonicității regiunii suboculare. Rezultatele sunt spectaculoase și recuperarea se face rapid.


Dermatocosmetologie - sănătatea pielii tale - claticioana@gmail.com

Dr Oana Clătici -medic primar dermatovenerolog

2 comentarii:

  1. Interesant articol. Multumim si pentru remediile naturiste oferite. O sa incerc cele mentionate! Dar de castravete, ce ziceti? Poate fi un remediu si pt cearcane sau ajuta doar pentru mentinerea unui ten luminos?
    O zi buna!

    RăspundețiȘtergere
  2. BUNA ZIUA!
    TRATAMENTELE CU LASEAR PENTRU CEARCANE AU EFECTE VIZIBILE?EU AM 25 DE ANI SI AM PIGMENTUL INCHIS LA OCHII E TRANSMIS GENETIC SI PE CE INAINTEZ IN VARSATA SUNT TOT MAI VIZIBILE.AM INCERCAT TOATE CREMELE POSIBILE NU AU NICI UN REZULTAT.AS VREA SA APELEZ LA UN MEDIC PT O OPERATIE DE LASER.ROG SFATURII!

    RăspundețiȘtergere