duminică, 24 iulie 2011

CREMELE DE FOTOPROTECTIE - au componente nocive?



În primul rand, folosirea cremelor de fotoprotecție ne poate creea un sentiment fals de securitate în ceea ce privește protecția față de apariția cancerului de piele, încurajandu-ne să petrecem mai mult timp la soare !

Consumatorii pot alege între 2 tipuri de creme de fotoprotecție : chimice si minerale .

Cele chimice pătrund prin piele, în timp ce cremele de fotoprotecție minerale – care conțin de obicei zinc și dioxid de titan – rămân la suprafața pielii !

Cremele minerale nu sunt nanoparticule, așadar sunt foarte sigure !

Daca alegeți cremele chimice, EVITAȚI RETINYL PALMITATE și OXYBENZONE !

DE CE ?

Unele studii au arătat că retynil palmitate ( care este o formă de vitamina A ) ar putea favoriza dezvoltarea unor tumori cutanate când vine în contact cu soarele ( ceea ce evident se întamplă, fiind chiar în compoziția cremelor de fotoprotecție ! )

Cât despre oxybenzone, , cercetătorii recomandă părinților să evite aplicarea la copii a cremelor ce conțin oxybenzone datorită riscului de penetrare cutanată și toxicitate . În Uniunea Europeană, pentru produsele destinate pielii care conțin peste 0,5 % oxybenzone, trebuie sa existe mențiunea ” conține Oxynenzone ” ! Proprietățile fotomutagene ale acestei substanțe ar putea fi un factor care a contribuit la CREȘTEREA INCIDENȚEI MELANOMULUI observată la UTILIZATORII DE PRODUSE DE FOTOPROTECȚIE !!

Forma de prezentare de spray vă poate expune riscului de a inhala nanoparticule în timpul aplicării, ceea ce nu se întampla în cazul cremei

Dermatocosmetologie - sănătatea pielii tale - claticioana@gmail.com

Dr Oana Clătici - medic primar dermatovenerologie

Un comentariu:

  1. Buna ziua!
    Mie mi-au aparut anul acesta niste pete pe fata cauzate de schimbarile hormonale si probabil accentuate de iesitul in soare pe timpul verii. Am cumparat de curand o crema pe care scrie ca ar indeparta petele si tocmai am citit pe ea avertismentul: contine Oxynenzone! E recomandabil sa nu o folosesc?
    Multumesc si felicitari pentru blog, este foarte util!
    Delia

    RăspundețiȘtergere