sâmbătă, 1 noiembrie 2008

ACNEE DETERMINATĂ DE COSMETICE ?



Adolescența este vârsta la care care totul este permis…acneea este privită adesea cu resemnare * Asta e!*…și acceptată! Întotdeauna le spun pacienților că nu e nevoie să se complexeze , că acneea poate fi tratată. Va trece cu înaintarea în vârstă sau poate nu! Și cu ce preț? Al scăderii încrederii în sine …ca să nu mai vorbim de riscul apariției pe termen lung a cicatricilor…
Din ce în ce mai frecvent întâlnim acnee la persoane adulte. Este greu de acceptat să ai coșuri ca și adult. De obicei , nu există nici o afecțiune endocrinologică , viața sexuală este normală ( invalidând mitul cu privire la dispariția acneei după începutul vieții sexuale).
Femeile sunt mai frecvent afectate decât bărbații ! Iar singura diferență esențială este că femeile folosesc mai multe produse cosmetice , mai ales cele de camuflaj , pudră și fond de ten.
Sunt mai susceptibile femeile care au avut acnee la pubertate sau adolescență , leziunile fiind localizate cel mai adesea în jurul gurii (perioral).
Persoanele care au tenul fără imperfecțiuni , dar care folosesc constant pudră sau fond de ten se pot aștepta la apariția acneei cosmetice. Este recomandată demachiere obligatorie și utilizarea de cosmetice de întreținere.
Multe din componentele produselor cosmetice pot determina coșuri: lanolina , vaselina , uleiuri vegetale și minerale , pigmenți . Este importantă atât originea substanțelor cât și folosirea lor într-o anumită formulă chimică ce poate determina sumarea efectelor secundare.
Urmăriți dacă există inscripționarea pe produsele cosmetice : * noncomedogenic * , * oil-free* , * hipoalergen* ! Nu vă lăsați convinse doar de cuvintele * natural * sau * cu vitamine și minerale* ! Nu folosiți un produs cosmetic pentru că vi l-a recomandat o prietenă , pentru că era la un preț promoțional sau pentru ca l-ați primit cadou!
Știți deja: SUNTEȚI UNICE!!...de aceea este bine să apelați la sfaturile unui medic dermatolog!

* Dermatocosmetologie - sănătatea pielii tale *
Dr Oana Clătici / claticioana@gmail.com

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu