miercuri, 1 aprilie 2009

HERPESUL GENITAL - SFATURI UTILE !

Trebuie să știți că HERPESUL GENITAL ESTE FRECVENT ÎNTÂLNIT !
Nu sunteți singura persoană infectată ! Aproximativ 50 milioane de americani au herpes , adică o persoană din 5 .
După infectarea cu virus herpes simplex 2 ( VHS2) este posibil ca simptomele să nu apară într-o zi sau o săptămână . Poate dura luni sau chiar ani până să observi ceva.
De aceea e greu să știi când a pătruns virusul în corp . După ce au fost infectați , unii oameni pot observa o primă izbucnire , care nu este foarte intensă . Dar la alte persoane , virusul poate izbucninîntr-o formă severă , chiar la câteva zile de la contaminare.
Oricine a avut sau are contact sexual este expus infecției . La 75 % din persoanele infectate nu apar simptome și nu se știe de existența virusului în organism .
Multe persoane se deprimă când sunt diagnosticate cu infecție herpetică , știind că sunt definitiv infectați și că pot transmite infecția altor persoane. Deprimarea nu este soluția pentru rezolvarea problemei . Cea mai bună soluție este să se afle cât mai multe despre acestă infecție , ceea ce ajută la controlarea bolii și la recăpătarea încrederii în sine. Discutați cu un prieten adevărat !
Persoanele care au infecție cu VHS2 pot avea viață sexuală regulată dar FOLOSIND PREZERVATIVUL ( bărbatul infectat sau partenerul femeii infectate) și avertizând partenerul sexual despre această suferință.
De asemenea , femeile infectate pot avea copii , prin supravegherea atentă a sarcinii de către medicul specialist.
HERPESUL GENITAL ȘI SARCINA
Există riscul ca infecția herpetică să se transmită la făt , mai ales în timpul nașterii ( dacă mama are leziuni genitale active ) dar și transmiterea transplacentară este posibilă. Riscul este mai mare dacă mama se infectează în timpul sarcinii.
Nou născutul se poate infecta cu VHS2 la trecerea prin filierapelvigenitală . Ăn prezent se recomandă naștere prin operație cezariană mai ales dacă infecția herpetică este activă în momentul debutului travaliului ( există și cazuri de transmitere transplacentară chiar dacă membranele fuseseră intacte până la operație).

Dermatocosmetologie - sănătatea pielii tale
Dr Oana Clătici - claticioana@gmail.com

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu