blog dermatocosmetologie-îngrijirea pielii-skin care, skin protection,dermatoscopie-depistare precoce cancer cutanat,dermatologie estetică,tratamente laser, tratament celulită,tratament dermatocosmetic afecțiuni dermatologice
sâmbătă, 24 octombrie 2009
VITAMINE CARE LUPTĂ CU RIDURILE !
Mulți consideră că vitaminele sunt suficiente pentru a rămâne sănătoși . Suntem dispuși să plătim extra pentru vitamine exotice aflate în compoziția cremelor de față sau de corp , care ne promit eradicarea liniilor fine și prevenirea aparițiilor ridurilor .
Auzim tot mai des despre ” antioxidanți ” ! Termenul ”antioxidant ” se referă la grupul de substanțe organice care include vitamina C și E , vitamina A , seleniu și un grup cunoscut sub denumirea de carotenoizi – betacaroten . Antioxidanții au rolul de a neutraliza radicalii liberi rezultați din diferitele procese celulare normale din organism și din piele ( radicalii liberi se produc în exces în cazul expunerii la unii factori de mediu , cum ar fi fumatul si radiațiile ultraviolete emise de soare și solar ) .
VITAMINA E este unul din mijloacele cele mai importante pentru a combate îmbătrânirea , pentru că este un puternic antioxidant . Acest nutrient este esențial pentru a preveni afectarea celulară și tisulară prin neutralizarea radicalilor liberi . Protejează pielea de efectele negative ale poluării , radiațiilor ultraviolete și arsurilor solare . Vitamina E încetinește așadar procesul de îmbătrânire .
VITAMINA C este o altă vitamină importantă în lupta cu procesul de îmbătrânire . Este un antioxidant care vă protejează corpul de radicalii liberi , activează sistemul imun și produce colagenul , care ține celulele împreună . Este singurul antioxidant care s-a demonstrat că determină creșterea producției de colagen , un component esențial al pielii pentru încetinirea procesului antiaging .
Dacă doriți să încetiniți procesul de îmbătrânire combinați aportul de suplimente de vitamina C și vitamina E cu o dietă sănătoasă și exerciții fizice în mod constant !
În ciuda reclamelor , aproape toate formulele cu aplicare topică ( locală ) conțin concentrații foarte scăzute de antioxidanți , care nu sunt foarte bine absorbiți de piele sau au efect doar pe termen scurt .
Există 3 antioxidanți care și-au demonstrat efectul de protecție a pielii împotriva agresiunilor ( soare , etc) și previn eventualele efecte negative : SELENIU , VITAMINA C si VITAMINA E !
Mineralul SELENIU protejează corpul de cancer , inclusiv cancer de piele determinat de expunerea la soare și deasemeni păstrează elasticitatea pielii . Surse de seleniu : roșii , ceapă , broccoli , varza , ardei roșii .
Creearea unei creme care să conțină suficientă vitamina C este dificilă , pentru că reacționează imediat când este expusă la oxigen ! Chiar și expunerea minimă la ultraviolete scade nivelul de vitamina C în piele cu 30 % , în timp ce expunerea la ozonul din poluarea urbană scade nivelul de vitamina C cu 55 % ! Cremele cu vitamina C au acțiune antirid ,precum și de atenuare a pigmentațiilor feței ( pete maronii ) .
Surse de vitamina C – citrice (portocale , grapfruit , lămâi ) , kiwi , mango , coacăze , căpșuni , zmeură , conopida , broccoli , verdeața , varza , cartofi noi .
Surse de vitamina E – uleiuri vegetale , uleiuri din germeni de grâu , uleiuri de porumb și soia , alune , semințe , spanac , maăsline .
În deficit de vitamina A , pielea este uscată și descuamată . Vitamina A împiedică îmbătrânirea prematură a pielii ( retinolul în combinație cu vitamina C ) și stimulează producerea de colagen . Surse de vitamina A : gălbenuș de ou , ficat , lapte de vacă .
Betacarotenul se găsește în toate fructele și legumele galbene sau portocalii . Cele mai bune surse sunt morcovii și caisele uscate .
Dermatocosmetologie - sănătatea pielii tale
Dr Oana Clătici - claticioana@gmail.com
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu