blog dermatocosmetologie-îngrijirea pielii-skin care, skin protection,dermatoscopie-depistare precoce cancer cutanat,dermatologie estetică,tratamente laser, tratament celulită,tratament dermatocosmetic afecțiuni dermatologice
luni, 17 ianuarie 2011
ALEGEREA LENJERIEI DE PAT
Petrecem mult timp dormind, așa că e bine să vă asigurați că luați cea mai bună decizie când vă alegeți lenjeria de pat, atât pentru confortul, cât și pentru sănătatea dumneavostră !
Cumpărați cel mai bun produs pe care vi-l puteți permite !
Există puține informații care sunt puse la dispozișia consumatorilor pentru a-i ajuta să observe calitatea țesăturilor utilizate la fabricarea lenjeriei de pat !
DE CE ȚINEM SEAMA CÂND NE ALEGEM LENJERIA DE PAT ?
1. DESIMEA MATERIALULUI – există un număr inscripționat pe eticheta de întreținere care este între 180 și 300 – desimea firelor – cu cât este mai mare, cu atât mai densă și mai compactă este textura lenjeriei – cu cât acest număr este mai mare, cu atât materialul este mai moale și mai plăcut la atingere
2. MODUL ÎN CARE SUNT FILATE – ÎMBINATE firele în țesătură
3. MATERIALUL – bumbac, mătase, satin sau amestec de fibre sintetice
- mătase – este considerată răsfățul în materie de lenjerie de pat- este mai greu de întreținut și se uzează rapid
- bumbac – poate fi folosit ani de zile – pielea respiră și se întreține ușor
- satin
- cașmir
Recomandată este lenjeria din bumbac – pentru toate tipurile de piele – tot ceea ce conține fibre sintetice poate declanșa alergii la persoanele sensibile – apariția de zone roșii, însoțite de prurit cutanat . Lasă aerul să circule în voie – senzație de prospețime și libertate – se întreține ușor – previne transpirația în timpul nopții – se spală ușor și este rezistent în timp. Bumbacul are proprietăți unice de rezistență, durabilitate și absorbție. Fiindcă nu conține nimic sintetic este recomandat persoaneler predispuse la alergii.
Se recomandă spălarea lenjeriei înainte de utilizare – pentru a îndepărt urmele de vopsele, praful, bacteriile, sporii.
Spre deosebire de satin și amestecuri, bumbacul pote fi călcat, asigurând o dezinfectare sigură.
Materialele creponate sunt mai subțiri și nu permit temperaturi ridicate, deci nici călcarea cu fierul . Au o rezistență limitată și își pierd repede culorile.
Materialele lucioase dau un aspect aparte dormitorului și sunt recomandate vara, deoarece par mai reci. Inspiră romantism și eleganță !
Materialele sintetice favorizează transpirația, ceea ce crește riscul de apariție a unor infecții bacteriene sau micotice, eczeme. În cazul lenjeriei de pat, pielea stă mult în contact cu acest material. Textilele sintetice accentuază pruritul mai ales la persoanele care au pielea uscată ( vârstnici ), copii cu dermatita atopică sau alergii .
4. MĂRIMEA POTRIVITĂ –alegeți mărimea în concordanță cu cea a patului dumneavoastră . Gândiți-vă că s-ar putea să se micșoreze după spălare
5. DESIGN – este o opțiune personală
CE TREBUIE SĂ REȚINEȚI ?
Lenjeria din bumbac este mai scumpă și mai confortabilă decâ cea din fibre sintetice. Dacă preferați confortul, alegeți bumbac cu desime cât mai mare, iar dacă doriți să salvați bani alegeți fibre sintetice cu desime scăzută.
Dr Oana Clătici - medic primar dermatovenerolog
Dermatocosmetologie - sănătatea pielii tale -claticioana@gmail.com
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu