vineri, 26 februarie 2010

MOLLUSCUM CONTAGIOSUM




MOLLUSCUM CONTAGIOSUM este o afecțiune cutanată contagioasă , determinată de MCV ( molluscum contagiosum virus ) care determină apariția unor leziuni cu aspectul unor ”perle ” ( pot fi confundate cu banalele coșuri ) . Virusul aparține familiei Poxviridae . MCV este cunoscut și sub denumirea molluscipoxvirus .

MCV nu infectează animalele , ci DOAR OAMENII !

Se intâlnește mai frecvent la copii cu vârsta de pâna la 15 ani , aproximativ în 80% din cazuri fiind copii cu vârsta între 1 și 4 ani ! Atunci cand apare la persoane tinere sau adulți , sunt transmise frecvent pe cale sexuală și poate fi încadrată în acest caz în categoria BTS ( bolilor cu transmitere sexuală ) .

Molluscum contagiosum poate fi contactată prin intermediul lenjeriei – hainelor infectate , prosoape etc sau prin contactul direct cu leziunile , cel mai adesea prin contact direct piele – piele , inclusiv contact sexual sau prin atingerea sau ” exprimarea ” intenționată a leziunilor .

Adulții cu sistem imunitar slăbit sunt mai suscceptibili pentru infectare .

Pentru că majoritatea persoanelor au în mod normal o rezistență la MCV , în general nu se recomandă părinților să nu trimită la școală copiii care au molluscum contagiosum ! Totuși este recomandată atenție în ceea ce privește folosirea obiectelor personale ( prosoape , îmbrăcăminte ) !

Sunt 4 tipuri de MCV :

- MCV- 1 ( cel mai frecvent )
- MCV -2 ( cel mai adesea la adulți , cu transmitere predominant pe cale sexuală)
- MCV- 3
- MCV- 4

Molluscum contagiosum poate afecta orice reginue a corpului . Cel mai adesea se întâlnește la nivelul trunchiului , feței , mâinilor și picioarelor . Virusul se poate extinde de la o zona la alta a corpului . Este o afecțiune contagioasă până la dispariția leziunilor cutanate !

CUM ARATĂ LEZIUNILE DE MOLLUSCUM CONTAGIOSUM ?


De la momentul infectării până la apariția leziunilor pe piele poate să treacă o perioadă variabilă de timp : între 7 zile și 6 luni ! Apar lezini mici , de culoare perlată sau roșiatică , ferme la palpare , cu diametru de 1- 5 mm .
Când transmiterea leziunilor s-a realizat pe cale genitală , localizarea leziunilor este la nivel genital .


TRATAMENT


Molluscum contagiosum poate dispare și fără tratament , spontan , după 6 – 12 luni !

Cel mai adesea se recomandă tratament :

- chiuretarea leziunilor
- crioterapie
- laserterapie


COMPLICAȚII


- infectarea leziunilor ( mai ales la pacienții cu dermatita atopică )
- eczema
- cicatrici
- complicații oculare – în cazul leziunilor de molluscum din jurul ochilor ( conjunctivita , keratita)


MĂSURI DE PREVENIRE



- igienă adecvată a mâinilor – spălați-vă des pe mâini , ,ai ales dacă cinev din casă este infectat
- atingerea leziunilor – nu atingeți , nu zgâriați și nu rupeți leziunile ! Dacă atingeți leziunile , spălați-vă apoi foarte bine pe mâini cu apă și săpun !!
- raderea zonei – nu vă radeți în zona afectată , pentru că puteți favoriza apariția unor leziuni noi !
- folosiți doar lucrurile personale – prosoape , obiecte de îmbrăcăminte
- contactul sexual – evitați contactul sexual până când leziunile de molluscum nu sunt vindecate complet ! Prezervativul nu oferă protecție toală împotriva infectării cu MCV ( virusul poate pătrunde prin ariile neacoperite de prezervativ )


Dermatocosmetologie - sănătatea pielii tale

Dr Oana Clătici - claticioana@gmail.com

78 de comentarii:

  1. Nu am scris niciodata pe forumuri, dar am avut si eu Moluscus Contagiosum si m-ar fi ajutat o informatie cu adevarat folositoare la momentul ala asa ca mi-am creat un cont special sa postez acest comentariu. Toti medicii+forumurile imi spuneau ca trebuie indepartate proeminentele asa violent. Am facut asta de cateva ori dar era si dureros si aiurea intrucat nu indepartai cauza ci efectul. Am fost apoi la un medic homeopat din Constanta care mi-a prescris urmatorul tratament: - Nitric Acid D6/D10 (2 administrari / zi) si - Causticum D6/D10 ( 2 administrari/zi) timp de 60 de zile sau pana la 2 saptamani dupa disparitia proeminentelor (se pot gasi la farmaciile homeopate). Eu in 3 saptamani de la inceperea tratamentului (sceptic initial) nu mai aveam nimic, asta dupa ce ma luptasem cu broboanele alea 4 luni inainte. Totusi va recomand consultul la un medic homeopat intrucat aceste tratamente se cam dau in functie de fiecare pesoana in parte. Sper sa va ajute!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Salut! Mi-am cumparat si eu medicamentele homeopate pe care le-ai indicat in comentariu. Poti sa imi zici te rog cate granule ai luat la o administrare? Multumesc mult, ma lupt si eu cu MC de ceva vreme.

      Ștergere
    2. acest comentariu este dat copy paste dupa , si este prezent pe toate siturile despre moluscum contagiosum..nu stiu daca acest tratament functioneaza , dar un lucru este clar nu a fost postat de o persoana afectata de aceasta boala ci de cineva care isi face reclama..

      Ștergere
  2. Aveti dreptate ! Tratamentul homeopat este o metoda de tratament eficienta, mai ales atunci cand este vorba despre leziuni multe, copii mici sau recidiva leziunilor ! Tratamentul homeopat este individualizat, pentru fiecare pacient desi anumite remedii pot fi date pur si simplu pentru respectiva afectiune !

    RăspundețiȘtergere
  3. Promit sa postez si un articol cu tratament homeopat ! :)

    RăspundețiȘtergere
  4. boala se transmite daca dau mana cu o persoana infectata cu virusul asta ?

    RăspundețiȘtergere
  5. Exista posibilitatea ca virusul sa se transmita prin contact cu o persoana infectata...de altfel si numele afectiunii este ” Moluscum contagiosum ”! Riscul este mai mare daca aveti o leziune pe piele - taietura etc !

    RăspundețiȘtergere
  6. Buna ziua! Am fost diagnosticata cu moluscum si medicul mi.a prescris unguent efudix insa am aflat ca acesta nu se mai importa. va rog sa.mi spuneti un inlocuitor daca exista.va multumesc

    RăspundețiȘtergere
  7. Cate leziuni de moluscum aveti ? Efudix nu este singura optiune terapeutica dar cred ca puteti sa faceti comanda la farmacie ( si se aduce pe baza comenzii )

    RăspundețiȘtergere
  8. Buna ziua!
    Am si eu aceasta problema din pacate. Nu stiu cum sa procedez, am fost la un medic dermatovenerolog la un spital(nu dau nume),dar prima mea impresie prin spital mi-a lasat un gust amar, mi-e frica daca revin pentru o eventuala chiuretare(sau alt tratament specific) sa nu iau altceva. As dorii niste sfaturi...am inceput un tratament cu isoprinosine la recomandarea medicului pe care l-am vazut dar nu as vrea sa ma intorc acolo...intrucat mi-a lasat o impresie de neprofesionalism zicandu-mi sa mi le scot singur acasa cu mana.Stiti sa imi recomandati o clinica particulara,sau un sfat,tratament homeopat,orice. Nu stau incredibil de bine cu banii intrucat sunt student,dar trebuie sa fac ceva,vreau sa imi treaca si sa merg mai departe cu viata mea,ca sunt destul de deprimat din privinta asta. Multumesc anticipat! O seara buna,Alex.

    RăspundețiȘtergere
  9. Să nu încercați ” să vă scoateți singur leziunile cu mâna ”...e posibil să apară mai multe leziuni sau să vă infectați ! Scrieți-mi pe adresa de mail și cu siguranță vom găsi soluția cea mai bună pentru a vă trata..

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Buna ziua. In urma cu 2 zile mi-au aparut niste bubite in zona genitala care imi provoaca usturimi atunci cand urinez si rareori mancarimi.am cautat pe google sa vad cam despre ce ar putea fi vorba si se pare ca am molluscum contagiosum.trebuie sa recunosc faptul ca sunt foarte speriata deoarece nu m-am mai confruntat cu niciun fel de problema similara pana acum (am 22 de ani). M-ar interesa ce tratament as putea sa iau ca sa scap de aceasta infectie.va multumesc anticipat.

      Ștergere
  10. am o fetita de 7ani care are aceasta problema.tratamentul care a fost prescris consta in medicamente pt imunitate. e bine? multumesc

    RăspundețiȘtergere
  11. Cate leziuni are fetita dumneavoastra ? Medicul care a consultat-o este dermatolog ? Cu siguranta ati fost chemata la un control!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Buna ziua doamna doctor...am o fetita de 2 ani si de 3 luni avem o problema cu moluscum contagiosum...nu ii mai dam de cap....ne ati putea recomnda ceva ????va multumesk

      Ștergere
  12. in primul rand va multumesc ca ati raspuns! are cateva bubite "buchet" deasupra buzei si una pe un obraz si alta pe celalalt. da medicul este dermatolog,si ia recomandat pastile ISOPRINOSINE,si cat mai multe pastelute de imunitate.apoi din nou la un control.multumesc.

    RăspundețiȘtergere
  13. buna ziua,fetita mea de 3 ani are de cateva luni aceasta problema,ce e grav e ca e chiar la ochisor,si o deranjeaza.am fost la dermatolog si ma trimis la chirurg,de acolo in alta parte, am ajuns si la homeopat,unde mi sa recomandat izoprinozin si alte medicamente,nici un rezultat. apoi alti doi chirurgi care mi au spus ca trebuie sa astept sa i se mareasca bubitele pt a putea fi operata.i se inmultesc,va rog sa ma ajutati,ce trebuie sa fac,unguentele si celelalte medicamente nu au dat rezultate ,unde trebuie sa merg pt a rezolva aceasta problema ,va multumesc.

    RăspundețiȘtergere
  14. Buna ziua!
    Am un baietel de 4 ani care are MOLLUSCUM. I-a aparut de 10 luni, in vara anului trecut, de doua ori pana acum i-au fost chiuretate bubitele. Am fost pana acum la 4 medici dermatologi, 3 au insistat ca aceste bubite sa ii fie chiuretate, pentru a nu se extinde, iar ultimul medic ne-a recomandat sa tratam bubitele cu DUO FILM, o solutie care le arde. Problema este ca ambele metode sunt traumatizante pentru copil (chiuretarea il sperie si doare, solutia ii arde pielea, il ustura foarte rau), iar bubitele tot apar. Eu consider ca problema aceasta nu a fost tratata corespunzator, adica ar trebui tratata cauza aparitiei bubitelor, nu bubitele in sine care tot apar. I-am dat si ISOPRINOSINE 3 saptamani, degeaba, ele tot apar.
    Chiar nu exista nici un tratament de stopare a aparitiei acestor bubite? Numai pe cap nu are; are multe pe burtica, pe maini, pe picioare...
    Multumesc!

    RăspundețiȘtergere
  15. buna ziua doamna Oana am si eu o nelamurire in legatura cu molluscum.dupa ce se usuca aceste bubite deci prind coaja ce se intimpla cu ele?trec...dispar?...daca se rup cojile?Am un baiat de 7 ani si are cam 10 bubite pe fata in jurul guri,3 pe piept si 2 la ceafa.le are de 6-7 luni si acum au inceput sa prinda coaja in urama tratamentului cu ceai de pelin,aloevera...asa au inceput sa se vindece-ulterior- solitie castelani,betadina,kanamicina si crema retin-a prescris de medic dermatolod.vom merge la control saptamina viitoare si mia zis ca o sa puna azot pe cele necicatrizate.cum se procedeaza...doare...ustura?va multumesc...

    RăspundețiȘtergere
  16. In cazul fetitei de 3 ani, cred ca o solutie ar fi sa se aplice in prealabil o crema anestezica EMLA ( se aplica cu 20-30 minute inainte de interventie ), iar apoi chiuretarea sa se faca cu o chiureta Stiefel ( o puteti procura mai curand prin comanda de pe internet de la firma distribuitoare, pentru ca desi nu este scumpa, se gaseste mai geru in farmacii)

    RăspundețiȘtergere
  17. In cazul baietelului de 4 ani, daca are atat de multe leziuni inseamna ca are sistemul imunitar destul de slab...mai are alte afectiuni ? Medicul pediatru v-ar putea ajuta in incercarea de a identifica motivele care duc la aparitia acestor leziuni...e necesara si o testare pentru infectie HIV

    RăspundețiȘtergere
  18. Daca leziunile au prins cojita, trebuie lasate sa se vindece ...se pare ca sunteti pe drumul bun...aplicarrea de azot lichid nu este foarte dureroasa

    RăspundețiȘtergere
  19. Ma confrunt si eu cu aceasta problema de doua luni, dar am auzit de o solutie MOLUTREX care se gaseste foarte greu. Am dat comanda pe internet, dar a trebuit sa o returnez din cauza unor probleme de livrare, asa ca nu stiu ce efecte are. Sanatate!

    RăspundețiȘtergere
  20. buna ziua , am 22 de ani si acum vreo 3 luni mi-au aparut primele in zona genitala...vreo 11 din care 3 pe penis...ce este drept foarte mici.. am fost la medic mia dat duo film ...vreo 6,7 leam ars ...dar pe penis nu am dat cu acid :)) ... o parte din cele arse au revenit...mi-au mai aparut altele noi in aceeasi zona si acum pe mana stanga cred ca sunt cel putin 30 care par sa iasa...deja se vad destul de bine...!!! sunt ff mici doufilm nu are nici o logica sa mai folosescpt ca imi ard pielea degeaba

    RăspundețiȘtergere
  21. Buna ziua,aceeasi problema o am cu aceasta infectie care se raspandeste atat de repede pe corp.. am avut initial pe pubis vreo 8 pe care le-am scos cu un ac si apoi am dat cu betadine si se pare ca s-a vindecat...dar intre timp mi-a aparut pe san si la axila..nici nu mai stiu ce sa fac...citesc pe diverse site-uri si realizez ca este foarte greu sa scapi de nenorocita asta de molusca...mai ales daca sistemul imunitar este slabit..Doamna Doctor va rog poate ne dati un tratament homeopat...chiar nu-i putem veni de hac??

    RăspundețiȘtergere
  22. Buna ziua doamna dr Oana Clatici
    azi am fost la dr dermatolog la policlinica unde este inscris baietelul meu de 4 ani si 4 luni,mi s-a spus ca are molluscum ,are 4 bubite mai mici pe bratul drept si una mai mare pe abdomen....mi s-a dar tb de isoprinosine (o schema de adm)si ca ar trebuie cauterizate sau ceva de genul acesta a spus ....este ok?multumesc mult.

    RăspundețiȘtergere
  23. Buna ziua..am avut moluscum contagiosum si mi le-a chiuretat medicul.. au prins cojita si intrebarea mea este daca pot face dus? nu am mai facut de 5 zile, ar mai trebuii sa stau 1 nespalata da nu ma mai suport. pot face dus acum?

    RăspundețiȘtergere
  24. buna.am o fetita de 7ani si am reusit sa chiuretam doar 2 bubite de pe frunte, la celelalte de pe fata nu a stat, nu a mia suportat,alea nu au mai aparut dar pe fata nu mai trec.se fac mari ,pocnesc sau se rup si din nou altele.mi e frica ca mergem la scoala si nu vreau sa fie marginalizata de copii.

    RăspundețiȘtergere
  25. buna ziua!
    am o fetita de 2 ani si 5 luni.....dupa o consultatie am aflat ca are molluscum....am primit ca si tratament MOLUTREX si MUROZGME. As vrea sa stiu daca este benefic..va multumesc

    RăspundețiȘtergere
  26. Buna ziua! Isoprinosine are vreun efect in caz de Molluscum Contagiosum? Care sunt riscurile in cazul unui tratament cu Isoprinosine? Pot fi afectate anumite organe? Multumesc.

    RăspundețiȘtergere
  27. buna ziua am 25 ani si am fost diagnosticata cu molluscum si mi a fost recomandat un tratament acasa.....sa mi le scot cu acul si apoi sa mi dau cu iod?e ok?va rog ajutati ma imi pot lua un unguent?pe spate nu mi pot sparge bubitele.

    RăspundețiȘtergere
  28. daca virusul se poate lua si prin contact cu hainele, prin simpla spalare se distruge acest microb????? puteti sa-mi dati un raspuns?

    RăspundețiȘtergere
  29. am o fetita de 2 anisori si ne confrunatm cu aceiasi problema are cam 10-12 bubite de astea in jurul gurii,langa nas si in apropierea ochisorilor...am fost la dermatolog si ni sa recomandat molutrexul...nu am inceput inca tratamentul....as vrea sa stiu daca e posibil sa ramana cu cicatrici dupa disparitia bubitelor...mentionez ca bubitele sunt uneori albicioase sau roz...multumesc...

    RăspundețiȘtergere
  30. Mai misca cineva pe aici ?! Sau suntetzi totzi la tratment si nu mai face fatza doamna doctor? ?

    RăspundețiȘtergere
  31. am si eu un baietel de 3 ani si 6 luni si are foarte multe bubite "moluscum contagiosum".are imunitatea mai scazuta,ni sa spus si vrem sa ne dati si noua un sfat,cum sa facem sa scapam de aceste bubite fara chiuretaj?mentionez ca baietelul se scarpina.ma numesc ADRIAN

    RăspundețiȘtergere
  32. Salutari, d-na Doctor, sunt si eu o mama disperata...suntem in Polonia, copilul meu de 2 ani e infectat deja de 1 luna jumatate tot facem tratament cu SolphaDermol, se aplica pe bubite, insa nu prea vad capatul acestei probleme, mergem din 2 in doua saptamani la dermatolog, sunt epuizata intr-o stare depresiva, copilul nu sta, si-mi vine greu sa-l dau exact pe bubite, se aplica ca si Molutrex-ul, tot citesc despre tratamente homeopatice, ce parere insa aveti despre tratamentul cu LASER?

    multumesc

    RăspundețiȘtergere
  33. am si eu o fetita de 1an si 7luni si are aceste bubite cateva sunt la fundulet intre fese si una in frunte langa par,si cred ca sunt de mai bine de 6 luni si nu trec.imi puteti spune ce sa folosesc sa-i treaca ,va rog mult mi-e frica sa nu se faca multe ca de la 1-2 au ajuns in jur de 9-10 ...multumesc

    RăspundețiȘtergere
  34. Valentin Gherghe2 aprilie 2012 la 23:34

    Acum testez Zymaderm, comandat din USA. Stie cineva daca functioneaza ?

    RăspundețiȘtergere
  35. Din pacate am ajuns expert in Molluscum , nu am incredere deloc in medici si experienta asta cu molluscum m-a facut sa am si mai putina , sunt un tip curat si se pare ca m-am crezut imun , anyway am luat de la o prietena molluscum , am mers la primul medic , si singurul care a zis ca vrea sa taie si sa cauterizeze (ceea ce merge dar lasa semne mai ales daca ai 2-3 pe penis nu e chiar dragut), apoi la al doilea mi-a dat ISOPRINOSINE care nu mi-a facut nimic decat gaura in buzunar, deja aveam din 5-6 bubite - 10 -12, dupa ce nu a mers isoprinosine am mers pe tratament homeopat ...care este O MARE PORCARIE, nu doar ca am dat peste 200 de lei pe tratament + consultatie la medic , am luat o luna nenorocirile alea de bombonele (au gust de zahar si nici o indicatie medicala ...wtffffff, toarte arata la fel si au acelasi gust ) , trebuie sa le tii sub limba s sa nu mananci nimic inainte dupa si intre doze macar 15 minute...tratamentul e 2 luni , imi vine sa o strang de gat pe proasta aia (a se citi medicul homeopat) cand imi amintesc...dupa 40 de zile de tratament si chin ( aveam de luat 3 doze dim si 3 seara ..deci 2 ore pe zi pazeam porcariile alea ...) NU S-A SCHIMBAT NIMIC. deci clar e bun tratamentul ala ....am aruncat porcariile alea de zahar , am dat pe net comanda de mollutrex (60 lei) MOLLUTREX le arde , iti arde si pielea in jur si daca bubita e mica nu ii face nimic dar pe tine te arde bine de tot , am scapat de 2-3 dar deja aveam 30; dupa 2 luni de tratamente diferite am cumparat UN TUB DE BETADINA (e verde) un aparat de ras cel mai ieftin si am pus-o pe prietenmea sa ma "opereze" , taia fiecare bubita apasand cu bicul pe ea ca si cum tai un cos cand te razi , STERGEA cu compresa sterila imbibata in betadina ,nu doare nimic desi curge un pic de sange, dar eram bucuros ca le ltai ...deja am ajuns sa le urasc din tot sufletul, dupa 10 zile mai am 3-4 urme (nu bubite), urme lasate de unde am aplicat mollutrex, de la aparatul de ras au disparut toate ...DECI PRIETENI , SUNT UN TIP INTELIGENT SI FOARTE CURAT , AM ARUNCAT CU BANI(PESTE 300LEI) SI AM FOST LA MEDICI (3 DIFERITI), SI CEA MAI BUNA SOLUTIE E UN PIC DE RABDARE , O COMPRESA STERILA SI UN APARAT DE RAS IEFTIN .
    ps: intamplarea face ca am ca foarte buni prioeteni un cuplu de medici , si daca inainte cand aveam porcariile alea mi-a fost rusine sa le zic ce si cum , acum dupa le-am zis , au zis ca tratamentul homeopat merge cel mai bine si daca mergi la biserica sa te rogi ......intelegeti voi ce vreti . si nu aruncati cu banii . SANATATE

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Buna ziua. Am ajuns si eu la al treilea medic, fara nici un rezultat. Pina acum am urmat tratament cu CIPRINOL(antibiotic capsule),FUCIDIN CREMA,TETRACILINA CREMA,MOLUTREX.In afara de faptul ca MOLUTREX-ul mi-a ars si pielea din jurul umflaturilor si de banii cheltuiti nu se vad modificari in bine, din contra vrea sa apara si a treia bibita.Am mai facut si testul HIV. si pina la aflarea rezultatului (negativ din fericire) nu am dormit trei nopti.Acum vreau sa incerc alternativa aparatului de ras, singura problema fiind arsurile de la MOLUTREX. Din experienta dvs, ati ras si bubitele arse cu Molutrex s-au ati asteptat intii sa se vindece pielea din jur? Multumesc!

      Ștergere
  36. Prietenul meu se pare ca a luat aceast virus de la mine, insa mie nu mi-a aparut nimic de acest fel. La mine cum se manifesta ca sa stiu ca am? Sau nu se manifesta in nici-un fel desi exista?

    RăspundețiȘtergere
  37. buna ziua,am o fetita de un an si doua luni.De vreo trei luni i-au aparut niste bubite intre fese.Am fost la dermatolog unul ne-a recomandat cauterizare cu anestezie totala iar altul ne-a recomandat Viusid(3ode zile)iar daca se inmultesc in continuare sa incepem isoprinosine sirop 2-3 luni cate 2 saptamani pe luna iar local din doua in doua zile crema aldara.problema e ca deja i-am administrat 10 zile Viusid , doua saptamani de isoprinosine si opt aplicari de crema,doar ca bubitele au mai crescut si s-au mai inmultit.Si mai mult mai ales pe timpul noptii o mananca foarte rau de nu o lasa sa doarma.Se zvarcoleste toata noaptea si plange
    Va rog sa ma ajutati cu vre-un sfat sunt epuizata nu stiu ce sa mai fac!!!!!!!!!!!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. sa n se ai scarpine adinistreaza CETRIZINA ALINA MILANO

      Ștergere
  38. este vre-o problema daca se sparge el singur,e mare si dureros....

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Va rog daca se poate, sa raspunda cineva care a incercat deja metoda cu aparatul de ras/ taiatul bubitelor iar apoi sterilizarea cu betadina... NU MAI SUPORT!!!
      ESTE EFICIENTA SAU NU? Sau sa astept jumatate de an cu speranta ca se vor vindeca de la sistemul meu imunitar?????
      O rog pe doamna doctor OANA CLĂTICI... daca poate sa mai raspunda la comentarii, sunt constient ca e asaltata de sute de intrebari zilnic dar se pare ca a renuntat la topicul acesta ca ultima ei postare aici e pe data de "23 aprilie 2011"... apreciez anticipat.

      Ștergere
  39. Pentru baietelul meu de 2 ani si jumatate am folosit, la recomandarea dr. dermatolog, Molutrex. Din pricina usturimii pe care o cauza la fiecare aplicare am renuntat. Am cautat pe internet si am gasit la molluscumrx.com un produs pe baza de plante care se numeste chiar molluscumrx, pe care l-am comandat (livreaza si in Romania) si pe care l-am aplicat de doua ori pe zi timp de cateva saptamani. Fara usturime si fara plansete. MolluscumRX nu este cel mai ieftin tratament ( ~ 60 USD) dar rezolva problema fara durere. Mi-as fi dorit sa stiu de el si sa-l folosesc de la prima leziune. Nu recomand nimanui sa astepte mai bine de o jumatate de an in speranta ca leziunile se vor vindeca de la sine: netratate leziunile nu se vindeca ci se inmultesc. Multa sanatate!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Am comandat si eu pentru fetita mea de 2 ani si jumatate acest produs. Sper sa ii fie de folos pentru ca ne chinuim din februarie 2012 cu boala asta si nu mai scapam, dupa nenumarate chestii homeopate, creme, etc.
      Imi puteti da mai multe detalii? Multumesc!

      Ștergere
    2. Spuneti-mi si mie daca a functionat MolluscumRX si pt fetita dvs de 2 ani si jumatate? Si baiatul meu de 4 ani a luat boala asta si vad ca nu ii mai trec ci se inmultesc cu trecerea timpului.... Eu am inceput de azi sa ii fac baie cu apa in care am dizolvat vreo 800 g de sare iodata. Azi a stat in apa aia aprox. 25 de minute. Am citit pe niste site-uri straine ca asta i-a ajutat pe unii sa scape de boala. Au facut baie in apa sarata cu iod de mai multe ori pe sapt si dupa vreo cateva sapt au disparut bubele astea. Au fost mai multe persoane care au mentionat metoda asta sau unii au fost plecati in concediu la mare si copilul a facut baie in mare, piscina etc. Si dupa max 2 sapt (ei ziceau de o sapt) i-au trecut bubele. Ei au crezut ca apa sarata si soarele au contribuit la vindecarea bolii. Unii parinti care au folosit metoda asta au stors bubele astea dupa ce au facut baie in apa sarata (evitand sa atinga cu zeama aia ce iese din bube alte parti ale corpului ca sa nu contamineze alte parti ale corpului si apoi au dat cu o solutie ce se numeste Alsolsprit dar si solutia betadine, ce se gaseste in farmaciile din Romania, ar trebui sa functioneze pt ca dezinfecteaza rana si tine departe bacteriile). Daca le stoarceti bubele mai mari (nu le stoarceti pe toate deodata ci incepeti doar cu cele mai mari) dupa ce ati dezinfectat cu betadine de ex puneti o bucata mica de pansament (cu rivanol poate) peste buba ce ati stors-o. Atentie sa aveti manusi pe maini cand stoarceti bubele alea sa nu va umpleti si voi de bube pe maini. Unii au stors bubele direct in vreme ce altii au folosit un ac ca sa deschida buba (sterilizati-l prin fierbere sau stergeti-l cu solutia betadine sau daca nu folositi ac luati o lama de ras noua cum a scris cineva aici pe site) si apoi au scos afara zeama aia. Va curge si ceva sange dar dezinfectati cu solutia betadine si puneti pansament peste cele ce le-ati "maltratat" ca sa nu ajunga zeama pe haine si prin frecare sa va umpleti si pe alte parti ale corpului... O asistenta de la farmacie mi-a zis ca daca incepi sa tai din ele (incepe cu cateva) va incepe dupa aceea sistemul tau imunitar sa lupte impotriva lor si bubele vor disparea destul de rapid. Iar si mai bine daca stii care e prima buba ce ti-a iesit si o exterminezi pe aceea e suficient pt ca corpul tau sa inceapa sa lupte impotriva lor)... Eu am cumparat zymaderm de care ziceau niste americani ca functioneaza destul de repede. Dar va sosi peste mai bine de doua sapt. Cine stie poate in 2 sapt scapam de bubele astea nenorocite cu baia sarata si solutia alsolsprit. Am cumparat si niste pansament cu zinc (din Suedia unde locuiesc) care pot fi puse peste bubele sparte. Deocamdata nu il folosesc ca am folosit niste pansament cu rivanol acum cateva zile, cand i-am taiat una din bubele mari cu lama de ras si mi-a fost frica sa nu ii iasa mai multe pt ca nu i-am acoperit buba aia deschisa, si s-a cam iritat de la pansamentul ce l-am folosit atunci.
      Sper sa reusesc sa scap de boala asta nenorocita!

      Multa sanatate si precum ziceam astept si eu un raspuns in legatura cu solutia MolluscumRX. A functionat si cam dupa cate zile de cand s-a inceput utilizarea solutiei au inceput sa se arate semen ca boala va fi eradicata?

      Ștergere
  40. Buna seara!Am un baietel de 2 ani si 7 luni,inca de cand avea trei luni ia aparut pe fata mai exact pe nas o bubita.Nestiind ce este cu ea i-am rupto cu unghia dupa cateva luni am observat ca ia mai aparut si alte bubite de genul, pe fata si una mai mare pe piept si pe cot.Acum o luna am fost la dermatolog si in urma consultului mi-a recomandat o solutie (MOLUTREX)si niste pastilute (ISOPRINOSINE)dar care din pacate nu au avut nici un efect.Asadar am hotarat sa consult alt dermatolog care si acesta la randul lui ma trimis la un chirurg pentru ai face anestezie toatala si pentru a le inlatura.Saptamana viitoare am programare si nu stiu exact cum sa procedez nu am incredere nici in aceasta metoda.Va rog din suflet sa-mi dati un raspuns...!O seara buna!

    RăspundețiȘtergere
  41. buna ziua si noi ne confruntam cu acesta bi auzisoala fetita meare 6 ani.acum 4 luni am aeste bubite pe antebratul drept am mers la dr IN ROMANIA si au zi ca sunt PUNCTE DE GRASIME ATENTE ajung a MIANO si merg la medic cu fetita DIAGNOSTIC CLAR MOLUSTE CONTAGIOASE aum facem tratament cu o crema care se nmeste PERMETRINA DE 5 LA SUTA CREMA iar in cateva zile mergem sa le operam pt ca asa nuimprastiem infectia iar pt ca sa nu se mai scarpine administram 9 picaturi de CETRIZIA TIMP DE 4 ZILE SPER SA VA FOLOSESCA LA CEVA ACESTA POSTARE MULTA SANATATE

    RăspundețiȘtergere
  42. fetitza me a avut si ea Molluscum contagios....in urma consultului dermatologic ne-a fost recomandat sa intervenim cu chiureta (medicul dematolog a facut interventia, nu noi acasa :)), insa dupa 6 luni au reaparut, apoi le-am criogenat...iar la 2 luni au reaparut.
    La recomandarea unei amice am ajuns la un medic homeopat care ne-a dat tratament cu Dulcamara CH9. In doua luni de la inceperea tratamentuil am scapat de ele.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Intr-adevar, tratamentul homeopat reprezintă o opțiune in tratamentul leziunilor de moluscum

      Ștergere
  43. Si fetita mea a avut cateva pe piept si la axila.Noi am scapat cu Molutrex, dar dupa vreo 2 luni, deci trebuie rabdare.

    RăspundețiȘtergere
  44. Buna
    Am o fetita de 5 ani care a contactat acest virus si la dermatologie ni s-a prescris solutie de acid salicilic care se aplica direct pe "bubite" + sirop pentru refacerea imunitatii (lipsa acesteia fiind cauza aparitiei acesuti virus). Acum dupa aproape o luna de tratament cateva bubite incep sa-si modifice aspectul - se inrosesc de jur imprejur iar in centru devin verzui (parca puroiaza). Acum nu stiu ce sa fac. Mai continui sa aplic solutia data pe acele bubite sau opresc aplicarea?
    D-na doctor, daca sunteti amabila sa imi raspundeti cat mai curand. Multumesc.
    PS - dl. Valentin Gherghe a dat rezultate produsul comandat de dv din SUA?

    RăspundețiȘtergere
  45. super..se pare ca si eu am moluscus..eu mi-am luat molutrex si isoprinosine..au fost scumpe dar sper sa merite..

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. mi-am amintit ca am postat aici si am vrut sa revin cu un update pentru cine este curios...dupa ce am luat molutrex si isoprinosine am scapat de molusca...nu am ramas cu semne si a durat cam vreo 3 saptamani

      Ștergere
  46. Buna ziua, din pacate sunt infectat si eu cu aceasta boala de un an si ceva, am 15 ani, si tin sa menționez ca nu am intretinut relatii sexuale pana acum. Credeti ca prin taierea lor cu o lama de ras sterila, si aplicarea de betadina sau alcool iodat pe rana deschisa este o soluție? Imi este rusine sa le spun parintilor, deoarece ei vor crede ca am luat aceasta boala prin contact sexual...Tin sa mentionez ca bubitele sunt in numar mare...Imi puteti da un sfat?

    RăspundețiȘtergere
  47. Mi-au apărut primele bubite 2,3 prin octombrie nu le-am luat în seamă. Apoi în decembrie am constatat ca sunt deja 10 și am început să fac cautări. În aceeași perioadă am avut proasta inspirație să ajung la un ștrand cu apă termală iar numărul lor s-a dublat a doua zi. Bibitele erau în partea inferioară a abdomenului și au ajuns și în zona pubiană. Am ajuns la un medic care mi-a propus două variante chiuretare sau o soluție care le arde. Am ales chiuretarea. m-a costat 50 lei, insă mi-am dat seama că mi-au rămas câteva mici nechiuretate și iar au început să se înmulțească după o săptămână. Așa că le-am chiuretat singur cu un ac steril avand grijă să nu provoc o infecție. După ce le-am terminat pe toate am scăpat de ele și nu mi-au mai apărut. În tot acest timp de la prima chiuretare la a doua adica aprox 2 saptamani am luat ISOPRINOSINE medicament recomandat pe mai multe forumuri și am continuat până am epuizat cutia. Cicatricele formate de la chiuretare au trecut complet după o lună. NU FITI DISPERATI ca nu-i chiar foarte grav, eu eram terminat in perioada aia știu senzația, mai ales când am auzit că te ține 6 luni - 2 ani wtf. Deci pt mine remediul a fost ISOPRINOSINE (intaritor de imunitate) aprox 80 lei cutia, chiuretarea recomand făcută la doctor pentru siguranta și abstinența 2 luni :) . Sănătate!!!

    RăspundețiȘtergere
  48. Buna Ziua. Deorece in fosta relatie prietenul meu era infectat cu molluscum contagiosum, am aflat ca il am si eu caci la prietenul meu actual s-a manifestat. Insa la mine nu s-a manifestat deloc prin acele proeminente. Nu am avut nimic, am fost la ginecoloc si mi-a zis ca nu e nimic in zona mea genitala, am facut testul papanicolau si mi-a iesit bun cu rezultat satisfacator. Intrebarea mea este, ce tratament ar trebui sa iau eu, ca femeie, daca nu s-a manifestat prin acele proeminente?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Am uitat sa adaug faptul ca am avut niste proeminente de genul iritatiei la baza firului de par insa au disparut in maxim o saptamana. Iar din cate am citit despre molluscum, nu dispare de la sine intr-o saptamana ci in luni de zile. Va multumesc ! Astept cu mare interes un raspuns caci in prezent prietenul meu ia tratament si nu as vrea sa il infectez iar...chiar daca eu, repet, nu am nicio proeminenta cutanata sau la nivelul labiilor.

      Ștergere
    2. Intr-adevar este posibil ca dumneavostra sa reactionati mai bine atunci cand veniti in contact cu virusul ce determina moluscum contagiosum ( imunitatea organismului lupta cu virusul si il anihileaza ). Iritatia aceea este posibil sa fi fost doar o foliculita sau leziuni de moluscum care s-au vindecat intr-adevar repede datorita reactiei de aparare a organismului. Ati putea lua Isoprinosine - care este un imunostimulator specific antiviral.

      Ștergere
  49. buna ziua
    sotul meu are moluscum si face tratament cu Molutrex de aproximativ 2 luni degeaba; trec intr-o parte apar in alta; cum se poate stopa acest virus?

    RăspundețiȘtergere
  50. Buna ziua...copilul meu de 5 ani a fost diagnosticat cu Moluscum a primit tratament cu Molutrex si tablete de isoprinosine..am folosit molutrex pe bubitele pe care le avea si mi s-a spus de catre doamna de dermatolog ca odata inceput tratamentul bubitele nu mai sunt contagioase,insa au aparut altele si altele, băiatul meu are si dermatita atopica..se scarpina mereu..imi este teama sa nu transmită virusul si fratiorului lui de doar 3 luni! Ar trebui sa incerc si alt tratament? Multumesc

    RăspundețiȘtergere
  51. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

    RăspundețiȘtergere
  52. fetita mea in varsata de 4 ani are molusca contagioasa si am cumparat 2 medicamente molluscumrx din Orlando, pe unul il pot vinde , este sigilat iar pretul este de 75 dolari, cine doreste ma poate contacta la adresa dianaiordaiche@gmail.com

    RăspundețiȘtergere
  53. fetita mea in varsata de 4 ani are molusca contagioasa si am cumparat 2 medicamente molluscumrx din Orlando, pe unul il pot vinde , este sigilat iar pretul este de 75 dolari, cine doreste ma poate contacta la adresa dianaiordaiche@gmail.com

    RăspundețiȘtergere
  54. Buna ziua , am si eu aceastaz problema iar dermatologul mi a prescris molutrex . E deja a ptra zi de cand folosesc am decat 5 bubite dar s-au inrosit extrem de rau si acum cand aplic solutia simt ca ma arde . Isi face efectul in felul asta sau ar trebui sa imi fac griji?

    RăspundețiȘtergere
  55. Buna ziua prieteni vreau să împărtășesc mărturia mea și cât de recunoscător eu sunt de când iubitul meu a venit înapoi la mine, din cauza grătarului ajutor Dr. SAGURU UDO a cărui adresă de e-mail este drsagurusolutions@gmail.com face pentru mine. prietenul meu sa despartit de mine prima săptămână a lunii iulie a anului trecut, deoarece el a crezut că am fost înșelat pe el, el mi-a spus că prietenii lui au fost spunându-i că i-au văzut pe altcineva atunci când el nu este în jurul valorii de am încercat să-l facă să înțeleagă că prietenii lui mint pentru el, dar el nu mi-a dat șansa de a explica-i acest lucru a fost modul în care el mi-a lăsat. după o lună de la despartire noastre am încercat să ducă o viață normală, fără el, dar a fost foarte greu pentru mine pentru a face față atunci am decis sa contacteze dr SAGURU UDO prin numărul său mobil +2349037545183 și adresa sa de e-mail drsagurusolutions@gmail.com pe care am venit peste anul trecut 12 septembrie în timpul căutării mele caută ajutor cum să obțineți iubitul meu înapoi a aruncat o dragoste vraja pentru mine și de a face iubitul meu să vină înapoi la
    mă în perioada de 48 oră. cu această bucurie în inima mea grătar Vreau să spun un mare gratie Dr. SAGURU UDO el este cel mai bun rolă vraja și el este cel mai bun
    soluţie.
    ES De asemenea, pe specializati următoarele probleme
    (1) În cazul în care doriți ex-vă înapoi.
    (2) Pentru a vindeca HIV / sau boli legate de AJUTORUL
    (3) Vrei să fii promovat în biroul tău.
    (4) Vrei femei / bărbați să fugi după tine.
    (5) În cazul în care doriți un copil.
    (6) Sunteți un antreprenor și doriți să câștige contracte
    (7) Vrei să lega soțul / soției să fie
    al tău pentru totdeauna.
    (8) Dacă aveți nevoie de ajutor spiritual.
    (9) Cum ați fost scammed și doriți să recuperați ai pierdut bani.
    (10) Oprire Divorțul
    (11) Invocarea de bani rituale
    (12) Castiga Alegeri
    Si multe altele..
    E-mail ..... drsagurusolutions@gmail.com

    RăspundețiȘtergere
  56. Numele meu este margaret Fredrick și îmi bazez în Texas, Statele Unite ale Americii. "Viața mea este din nou !!!
    După 1 an de căsătorie rupt, soțul meu mi-a lăsat cu doi copii. eu
    simtit ca viata mea a fost pe cale să i se încheie sinucidere aproape comis, am fost
    emoțional în jos pentru un timp foarte lung. Grație unui mare de fugă vraja
    numit oamen Mare Preot Dr. care i-ment on-line. Într-o zi credincios,
    așa cum am fost de navigare prin internet, am dat peste o mulțime de
    mărturii despre această fugă special vraja. Unii oameni au mărturisit
    că el a adus iubitul lor Ex înapoi, unii mărturisit că el restabilește
    uterul, vindecarea cancerului și a altor boli, unii mărturisit că el poate arunca
    o vraja pentru a opri divorțul și așa mai departe. De asemenea, am venit peste o anumită
    mărturie, era vorba despre o femeie numită Maria, a depus mărturie despre modul în care
    a adus înapoi iubitul ei Ex în mai puțin de 7 zile, iar la sfârșitul anului
    mărturia ei a abandonat adresa de e-mail Mare Preot Dr. oamen'S.
    După ce am citit toate acestea, am decis să-i dea un try. L-am contactat
    prin e-mail (drogalaspellcaster5555@gmail.com) și a explicat problema mea
    către el. In doar 3 zile, soțul meu mi-au revenit. Am rezolvat nostru
    probleme, iar noi suntem chiar mai fericiți decât înainte. Mare Preot Dr. oamen este
    într-adevăr un om talentat și nu se va opri să-l publicare pentru că el este un
    om minunat ... Dacă aveți orice problemă aici este adresa de e-mail pentru a
    ajunge la el. drogalaspellcaster5555@gmail.com vei fi bucuros ai făcut-o.

    Lucruri pe care le poate deasemenea:
    * Pentru a vindeca HIV / sau stări înrudite AJUTORUL
    * Doriți să fie promovat în biroul său.
    * Vrei femei / bărbați să fugi după tine.
    * Dacă doriți un copil.
    * Sunteți un antreprenor și doresc să câștige un contract
    * Vrei să lega soțul / sotia este
    al tău pentru totdeauna.
    * Dacă aveți nevoie de ajutor spiritual.
    * Oprire Divorțul
    * Dacă doriți să fie liber de amenințări de îngrijire a ortografiei în Africa
    să-l contacteze pe email*drogalaspellcaster5555@gmail.com* lui

    RăspundețiȘtergere
  57. Buna ziua am si eu o întrebare :
    De o saptamana mi-a aparut 6 -7 bubite si nu stiu ce sa mai fac .Ce tratament as putea sa iau ?

    RăspundețiȘtergere
  58. Am avut o problemă cu prietenul meu acum 2 luni, ceea ce duce la rupt noastre în sus. Când m-am despărțit de mine, nu am fost eu însumi din nou; am umple atat de gol in mine. Până când un prieten de-al meu mi-a spus despre o vrajă de fugă care a ajutat în aceeași problemă prea. Am e-mail rolă vraja și i-am spus problema mea și am făcut ce-am întrebat de mine, ca să taie lung poveste scurtă. Înainte să știu ce se întâmplă, nu este de până la două zile, prietenul meu mi-a dat un telefon și am venit înapoi la mine și am spus că am fost rău pentru tot ce se întâmplă, eu sunt atât de recunoscatorul la această fugă vraja și nu se va opri publicarea Lui numele pe net pentru munca buna am face pentru mii de oameni ajutându-le să rezolve problems.I relația lor știu mulți dintre voi aveți speranță în vrac în încercarea de a găsi vraja de fugă reală, dar vreau să contactați victoria DR pentru că am este o adevărată vrajă de fugă eu sunt o mărturie vie pentru that.if ai nevoie de ajutorul lui, puteți vizita e-mail lui: victoryspiritualtemple@yahoo.com

    RăspundețiȘtergere
  59. Sunt atat de recunoscator Dr. Mudi pentru a aduce înapoi soțul meu la mine doar în perioada de 48 de ore. Am fost o viață a unei femei frustrat până când am dat peste detaliile de contact Dr. Mudi pe internet, care i-am explicat atunci situația mea și el mi-a spus să se calmeze că el se va ocupa de tot. Ca să fiu sincer nu m-am simțit că lucrurile se va merge la fel de repede cum a făcut-o, dar am fost surpriza când soțul meu ma sunat și mi-a spus că este dispus să se întoarcă la mine ca și soțul meu. Deci, ce mai pot spune decât să dea mulțumiri lui Dr Mudi de e-mail lui: ighaluhabalhome@gmail.com sau ighaluhabalhome@gmail.com WhatsApp l +2348143840335

    RăspundețiȘtergere
  60. I'M TOTALLY FREE FROM HERPES VIRUS
    Herpes is a serious and recurrent condition that cannot be cured by drugs or injections by DR JAMES , but the best way to fight against herpes is to take natural herbal remedies, I red about DR JAMES, the great herbalist who cures people of HIV  virus with his powerful herbal medicine. I contacted him to find out how he could help me and he told me never to be afraid that he would help me with the natural herbs medicine! After 2 days of contacting him he told me the medicine is ready and he sent it to me via DHL COURIER SERVICE and it got me in 3 days! I used the medication as he prescribed for me (MORNING and EVENING) and was cured! It's really like a dream, but I'm so happy! For people suffering from the following diseases,Shingles,MS,Bullous Pemphigoid,Diabetes, cancer,Pcos, hypothyroidism, Herpes, COPD, HIV, arthritis, Hpv, infections, liver disease, autoimmune diseases, Parkinson's disease, Lupus and more should contact him for his herbal medicine, because I am a living witness and I was cured of herpes virus. and DR James medicine is legitimate. I sent him what he asked for and he sent me his medication which I took for 2 weeks and today I am here with a negative result. When I went for the test, I was so happy after I took his herbal mix medicine.CONTACT DR JAMES FOR A PERMANENT CURE  Email: drjamesherbalmix@gmail.com

    RăspundețiȘtergere
  61. Am fost suferă de herpes pentru ultimii 4 ani și 5 luni, și de atunci am fost luați serie de tratament, dar nu a existat nici o îmbunătățire până când am dat peste mărturii de Dr.ogala cu privire la modul în care el a fost vindecarea diferitelor persoane de la diferite boli din întreaga lume, apoi l-am contactat, de asemenea. După conversația noastră mi-a trimis medicamentul pe care l-am luat conform instrucțiunilor sale. Când am fost făcut luarea de medicamente pe bază de plante m-am dus pentru un control medical și spre cea mai mare surpriză mea am fost vindecat de herpes. Inima mea e plină de bucurie. Dacă suferiți de herpes sau orice altă boală puteți contacta Dr.ogala astăzi pe această adresă de e-mail: Drogalaspells@gmail.com WhatsApp sau sunați-l la +2347049668119
    DE ASEMENEA, VĂ POATE AJUTA SĂ PROCESAȚI:

    1) DIABET ZAHARAT, 2) HIV-SIDA,
    3) INFECȚII URINARE,
    4) HEPATITA B, 5) IMPOTENȚĂ,
    6) BARENESS / INFERTILITATE
    7) DIAREE, 8) ASTM, 9) Dacă aveți nevoie de un copil

    Tratamentul cuprinzător al oricărui tip de boală e-mail prin: Drogala02@gmail.com ..
    Sunați la +2347049668119.

    RăspundețiȘtergere
  62. Nu pot încă să cred că nu știu de unde să încep, mă numesc Maria Gomez, am 36 de ani, am fost diagnosticat cu boli de herpes genital, mi-am pierdut orice speranță în viață, dar, ca oricare altul, am căutat încă un leac chiar și pe internet și acolo îl întâlnesc pe Dr. Ogala nu mi-a venit să cred la început, dar și șocul meu după o anumită administrare a medicamentelor sale pe bază de plante, sunt atât de fericit să spun că acum sunt vindecat, trebuie să împărtășesc acest lucru experiență miraculoasă, așa că spun tuturor celorlalți cu boli de herpes genital, vă rog pentru o viață mai bună și un mediu mai bun, vă rugăm să contactați Dr. ogala prin e-mail: ogalasolutiontemple@gmail.com puteți apela sau WhatsApp +2348052394128.

    RăspundețiȘtergere