sâmbătă, 3 ianuarie 2009

LATISSE - pentru creșterea și îndesirea genelor !


LATISSE (bimatoprost ophtalmic solution 0,03%) este primul medicament destinat creșterii și îndesirii genelor (hipotricoza genelor ) care a fost aprobat de către FDA ( Food and Drug Administration) la data de 26 decembrie 2008. Latisse va putea fi prescris din anul 2009 în S.U.A și conține ingredientele active ale medicamentului utilizat pentru tratamentul glaucomului ( o afecțiune a ochiului în care crește presiunea intraoculară ) numit Lumigan , care este produs de aceeași firmă – Allergan. Creșterea genelor este un efect secundar al utilizării medicamentului Lumigan pentru glaucom. Dar Lumigan și Latisse sunt utilizate diferit . Lumigan se administrează ca picături intraoculare , iar Latisse se aplică local , la nivelul zonei genelor. Trebuie evitată atingerea altor zone în mod frecvent cu Latisse , deoarece poate determina creșterea părului în acele zone.
Latisse determină creșterea și îndesirea genelor în aproximativ 8 săptămâni , cu rezultate complete în 16 săptămâni. Dacă nu se mai aplică medicamentul , genele revin treptat la aspectul lor inițial . Este recomandat numai de către medic și se aplică o singură dată pe zi , de la bază spre vârful genelor cu ajutorul unei dispozitiv aplicator unic pentru fiecare ochi , care este steril .
Latisse a fost bine tolerat pe parcursul studiilor clinice efectuate , cele mai frecvente efecte secundare fiind înroșirea ochilor , prurit și hiperpigmentare a pielii din jurul ochilor, reversibilă. Este citată și o intensificare de pigmentare maro a zonei colorate a ochiului , care poate rămâne permanentă. (nu a fost întâlnită la pacienții incluși în studii)
Urmează studii clinice de aplicare a Latisse la persoane care au rămas fără gene în urma chimioterapiei .

Dermatocosmetologie - sănătatea pielii tale
Dr Oana Clătici - claticioana@gmail.com




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu