joi, 12 februarie 2009

DERMATITA ALERGICĂ la telefonul mobil


Medicii sunt de acord că se descrie o nouă afecțiune alergică a pielii , determinată de utilizarea telefonului mobil. ( British Association of Dermatologists)
Acest fenomen , denumit ”mobile phone dermatitis ”( dermatita la telefonul mobil ) a fost descris la persoanele care vorbesc mult timp la telefonul mobil și dezvoltă o reacție alergică la suprafața din nichel a telefonului.
Această problemă a fost identificată în mai multe cazuri publicate , în care pacienții prezentau diferite erupții inexplicabile la nivelul feței sau urechilor. O investigare mai amănunțită a arătat că aceste reacții erau determinate de nichelul aflat in compoziția telefonului – mai ales cele handfree – în particular la modelele mai sofisticate.
Actualmente se dorește informarea medicilor în legătură cu această nouă afecțiune . Cauzele ei fiind recent identificate , multe cazuri este posibil să fie neraportate sau neidentificate.
Alergia la nichel este una din cele mai frecvente alergii de contact. Dacă în antecedente ați prezentat alergie la nasturele de la blugi de exemplu sau la diverse bijuterii –care conțin nichel – este mai mare riscul de a avea reacție la metalul telefonului mobil.
În dermatita le telefonul mobil , erupția apare tipic la nivelul obrazului sau urechii , depinde unde este locul de contact al metalului din telefon cu pielea. Este posibil ca erupția să apară și la nivelul degetelor , dacă petreceți mult timp cu degetele pe tastatură.

Dermatocosmetologie - sănătatea pielii tale
Dr Oana Clătici - claticioana@gmail.com

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu