luni, 18 ianuarie 2010

FRECVENȚA ȘI SEVERITATEA MELANOMULUI



Un studiu interesant realizat de Universitatea din Miami a demonstrat că frecvența și severitatea melanomului malign diferă în funcție de rasa și gruparea etnică a persoanei afectate .

Caucazienii și persoanele hispanice au fost mai frecvet diagnosticate cu melanom în ultimii ani , potrivit dr Shasa Hu și colaboratorii de la Sylvester Comprehensive Cancer Center de la University*s Miller School of Medicine , iar rata afectării a crescut cu 3% sau mai mult pentru fiecare an în perioada 1990-2004 .
Forme avansate de cancer de piele s-au înregistrat însă la pacienții de origine hispanică și la afroamericani .

” Îmbunătățirea măsurilor secundare de prevenție , cu depistarea precoce – în stadiul timpuriu – a melanomului a crescut supraviețuirea de la 68 % în anii 1970 , la 92 % în ultimii ani ” . Cele mai multe cazuri de melanom au fost înregistrate în rândul pacienților caucazieni
Deși mai puține , cazurile de melanom din rândul pacienților de culoare , hispanici și afroamericani au fost însă mai grave . ( Studiul s-a realizat pe un număr de 41.072 de cazuri de melanom diagnosticate în perioada 1990 -2004 ) .

Cercetarea a fost publicată în Archives of Dermatology .


Dermatocosmetologie - sănătatea pielii tale

Dr Oana Clătici - claticioana@gmail.com

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu