blog dermatocosmetologie-îngrijirea pielii-skin care, skin protection,dermatoscopie-depistare precoce cancer cutanat,dermatologie estetică,tratamente laser, tratament celulită,tratament dermatocosmetic afecțiuni dermatologice
sâmbătă, 18 februarie 2012
CE AFECȚIUNI APAR PRIN APLICAREA PRODUSELOR COSMETICE ?
Este aproape imposibil să folosim produse cosmetice care să nu conțină conservanți, pentru că ar avea un termen de valabilitate foarte scurt și s-ar altera rapid compoziția !
Tendința actuală în ceea ce privește cosmeticele de bună calitate este să conțină cât mai mulți conservanți naturali (uleiuri esențiale naturale) și un număr mic de ingrediente active.
Din păcate, în industria cosmetică mondială, predomină conservanții de sinteză ( parabeni, derivați de uree, derivați organici halogenați, acizi organici, izotiazoline ) – care sunt mai ieftini și nu cei naturali !
Este adevărat că produsele dermatocosmetice ( pe care le cumpărați din farmacii) sunt mai scumpe, dar ele sunt cu siguranță mai bine tolerate cutanat și sunt mai eficiente.
- Așadar, urmăriți ca pe etichetă să fie menționați : conservanți naturali, hipoalergen, să nu conțină o listă prea lungă de ingredienți și conservanți.
- Alegeți produse cosmetice bio – dacă vă permiteți prețul ceva mai ridicat ( ele nu conțin ingrediente chimice, în special parabeni - care au rolul de a proteja crema de contaminarea cu microbi , introduși de exemplu prin introducerea degetului în cremă ) . Acesta este motivul pentru care se recomandă să se utilizeze o spatulaă de lemn atunci când se folosește crema cosmetică bio !
- Nu folosiți zilnic un număr mare de produse de înfrumusețare
- Nu folosiți foarte des lacul de unghii și acetona ( conțin ftalati- risc de astm, cancer și infertilitate ) – o dată pe săptămână este suficient
Produsele cosmetice au de obicei termen de valabilitate de la 1 la 3 ani, dar este foarte important să respectăm și temperatura optimă de păstrare!
Fardurile și fondul de ten se păstrează la temperatura camerei !Aveți grijă să închideți mereu capacele produselor cosmetice și evitați depozitarea lor în dulăpiorul de la baie ( aburii le pot schimba compoziția ). Renunță la orice produs cosmetic dacă ți se pare că au miros rânced sau nu mai miros ca la inceput, dacă și-au schimbat culoarea sau consistența, s-au uscat sau se sfărâmă !
Nu întotdeauna prețul este o garanție a siguranței sau efectelor maxime !
AFECȚIUNI CARE POT APARE DUPĂ APLICAREA PRODUSELOR COSMETICE
- alergii, dermatite iritative, apariția de eczeme și suprainfectare - dacă sunteți alergică la un component al produselor cosmetice sau dacă este expirat ( apar zone roșii, uscarea pielii, mâncărime, uneori și mici leziuni pline cu lichid
- infecții bacteriene sau micotice, infecții herpetice – dacă produsul a fost contaminat cu bacterii, virusuri sau dacă produsul a mai fost utilizat de altă persoană care este infectată
- efecte pe termen lung – prin absorbția la nivel cutanat și stocarea în organism
Dermatocosmetologie - sănătatea pielii tale
Dr Oana Clătici - medic primar dermatovenerolog - claticioana@gmail.com
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu