vineri, 30 octombrie 2009

VOPSEAUA DE FAȚĂ PENTRU COPII - un pericol




La petrecerile pentru copii sau în parcuri întâlnim mereu copii fericiți care așteaptă cuminți să fie vopsiți pe față … Își aleg un anumit model … anumite culori …
V-ați întrebat dacă aplicarea acestor substanțe pe față este sigură pentru sănătatea copilului dumneavoastră ?

Un raport publicat de ” Campaign for Safe Cosmetics ” a testat 10 produse de vopsea de față disponibile via Internet sau în magazine pentru Halloween !

” TOATE CELE 10 PRODUSE ”FACE – PAINT ” TESTATE CONȚIN PLUMB ȘI ÎN 6 DIN CELE 10 PRODUSE S-AU IDENTIFICAT ALERGENI CUTANAȚI : NICHEL , COBALT , CROM LA NIVELURI MAI RIDICATE DECÂT CELE ACCEPTATE ! ” ) – afirmă Stacy Malkan , coautor al raportului .
Plumbul prezintă risc pentru sănatatea copiilor - mai ales cei cu vârste mai mici de 6 ani – cu afectarea dezvoltării cognitive . Bineînțeles că este vorba despre expunere prelungită și o singură expunere nu va fi dăunătoare !
Se pare că unele produse pot conține și metale grele : mercur sau arsenic !
Uneori , deși sunt inscripționate ca fiind ” hipoalergene ” , produsele conțin mari cantități de nichel , cobalt sau plumb .
Anul acesta o vopsea de față importată din China a fost cercetată de către U.S FDA ( Food and Drug Administration ) atunci când s-au înregistrat cazuri de erupție cutanată și prurit ( mâncărime ) la mai mulți copii . FDA a constatat contaminarea microbiană a acestui produs .

CE POT FACE PĂRINȚII ?

1. Lăsați –i pe copii să își aplice vopseaua DOAR O DATĂ PE AN !
2. Dacă cel care urmează să aplice vopseaua are pensulele sau apa murdară , folosește același burete pentru mai mulți copii , atunci sănătatea micuțului este în pericol ! Dacă vopseaua are un miros urât poate fi un semn de contaminare microbiană ! Aruncați –o !
3 . Întotdeauna se evită aplicarea vopselelor în zona din jurul ochilor !!
4 . Este mai prudent să aplicați vopseaua pe o bucată de piele – braț - cu câteva zile înainte pentru a vedea dacă apare o reacție alergică
5 . Fiți atenți în cazul produselor ce conțin culori fluorescente ( ” neon ” sau ” day –glow ” ) sau luminescente ( ” glow in the dark ” ) .
6 . Nu vă culcați înainte de a îndepărta vopseaua de pe față


Dermatocosmetologie - sănătatea pielii tale

Dr Oana Clătici - claticioana@gmail.com

Un comentariu:

  1. O MINCIUNA, SUNT PRODUSE DE EXEMPLU GERMANE 100 % NATURALE , DIN PLANTE, FARA NICI UN CHIMICAL, PLUMB SAU ASA CEVA . E drept ca sunt mai scumpe dar sunt 100 % sigure.

    RăspundețiȘtergere