duminică, 30 octombrie 2011

ALOPECIA AREATA sau PELADA ÎN PLĂCI




Alopecia areata sau pelada în plăci este o afecțiune care constă în apariția unor plăci lipsite în întregime de păr, rotunde, bine delimitate, care apar la nivelul pielii capului sau la nivelul feței – în zonele cu pilozitate.

Este destul de frecventă, reprezentând aproximativ 3,5 % din consultațiile dermatologice.

Apare la toate vârstele, dar cel mai frecvent la persoane tinere ( aproximativ 75 % cazuri apar la vârste între 5-40 ani ). Bărbații sunt de 2 ori mai frecvent afectați decât femeile .

Afecțiunea este cel mai adesea descoperită întâmplător, la coafor sau la frizer, în cazul localizaăii la nivelul pielii capului, deoarece apariția zonei fără păr nu este însoțită de alte simptome: durere sau prurit ( mâncărime ).


Nu se poate spune că alopecia areata are o singură cauză.

Sunt o serie de factori care concură la apariția leziunilor de peladă : constituția genetică, starea de atopie, reacțiile autoimune și stresurile emoționale .

Medicul dermatolog este cel care va face o anamneză amănunțită și vă va recomanda o serie de analize .

Adesea pacientul declară că în ultimul timp a trecut printr-o perioadă de stres psihic sau de instabilitate psihică , examene, a suferit o intervenție chirurgicală etc. Aceștia sunt factori adjuvanți sau declanșatori ai apariției peladei în plăci.

Alți factori care pot precipita apariâia peladei sunt reprezentați de prezența de focare infecțioase (amigdaliene, sinusale, dentare ), de parazitoze intestinale .

Și factorii endocrini pot fi implicați : afecțiuni tiroidiene ( mixedem, boala Basedow, boala Hashimoto ), diabet zaharat, insuficiența ovariană sau paratiroidiană. Uneori se asociază cu deficiențe imunologice ( lupus eritematos, sclerodermie, boli autoimune ).

În cazul copiilor, se pare că o deficiență a sistemului imunitar, face să fie afectați foliculii piloși, având ca urmare căderea părului .

Este o afecțiune cu evoluție imprevizibilă. Uneori rămân plăci izolate, alteori se întind și interesează pielea capului în totalitate. Fără tratament, leziunile pot uneori să persiste luni și ani de zile. Există cazuri de vindecare spontană ( după 4-10 luni în 30 % cazuri ) sau poate apare extindere rapidă, cu plăci multiple, care evoluează spre pelada decalvantă (alopecia totală, alopecia universală ) – ( în 5% cazuri ). Alopecia totală poate debuta printr-o placă banală, apoi apar alte plăci care se extind rapid in suprafață, astfel încât în câteva săptămâni se poate ajunge la calviție totală ( firele de păr, în aparență sănaăoase, se elimină ușor la tracțiune ). Alopecia totală este foarte dificil de tratat, adesea fiind definitivă.

În cazul localizării plăcilor fără păr la nivelul cefei, apoi lateral simetric până în spatele urechilor și chiar la frunte, vorbim despre pelada ofiazică, foarte rebelă la tratament.

Cel mai adesea, căderea părului se face în pielea capului, dar de multe ori plăcile alopecice se găsesc la barbați adulți și la nivelul bărbii . Plăci alopecice se constată și la nivelul sprâncenelor iar genele pot cădea adeseori.


Tratamentul este decepționant în unele situații. Necunoscându-se cauza exactă a peladei în plăci, nu există un tratament cauzal.

Raderea scalpului nu va stimula creșterea părului.

Tratamentul local se practică mai ales și constă în aplicare de dermatocorticoizi , iritanți nespecifici ( cignolin concentrație 0,5-1 % , fenoli), imunomodulatoare, aplicare de DNCB ( dinitroclorbenzen), vasodilatatoare ( minoxidil ), PUVA.

Tratamentul general se face numai în anumite cazuri prin corticoterapie, isoprinosină sau ciclosporină.

La copii se utilizează doar corticoterapia locală, minoxidil. Nu se utilizează PUVA.

Se tratează tulburarile neuropsihice cu sedative, neuroleptice, tranchilizante. Se tratează eventualele focare infecțioase.

Potrivit unui studiu publicat în Archives of Dermatology, uleiurile esențiale pentru aromoterapie, mai ales cel de lavandă, rozmarin, cimbru și lemn de cedru contribuie la refacerea foliculior pilari și stimulează creșterea părului.

Diferitele tratamente naturiste pot fi încercate, dar cel mai adesea creșterea părului în placa alopecică se datorează vindecării spontane și nu eficienței respectivului tratament . Este o simpla coincidență ! Există controverse și în ceea ce privește efectele benefice sau negative ale aplicării de produse care conțin aloe.

Este bine să vă adresați unui medic dermatolog care va efectua o anamneză amănunțită, vă va recomanda investigațiile și tratamentul adecvat.

Dermatocosmetologie - sănătatea pielii tale - claticioana@gmail.com

Dr Oana Clătici - medic primar dermatolog

75 de comentarii:

  1. Buna! Se pot folosi produse inca dinainte de a se intampla acest lucru?spre exemplu eu m-am documentat putin si am gasit produsul asta http://www.sanafarm.ro/hydraplenish-plus-msm-60cps-natures-way-p-4442.html intro farmacie...dar va intreb pe dumneavoastra care sigur stiti mai bine decat mine, are vreun efect sau poate preveni aparitia acestei boli de piele?multumesc:)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. e o chestie destul de dubioasa sa folosesti medicatie ca sa previi ceva consider eu. Ce faci intri in farmacie si ceri "una cu de toate" ca sa previi toate bolile posibile ?

      Ștergere
  2. Am o cunostinta careia i-a aprut o "pata" de genul asta pe cap. I-a dat cineva o solutie, si i-a crescut inapoi in acea zona parul, dar nu s-a dus la medic...

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. dar puteti dumnevoastra sa va interesati, anume ce fel de solutie era acea si sa mi scrieti si mie

      Ștergere
    2. Si mie...sin Aprile ma chinui. Am doua pete in cap fara par ..si am doar 22 de ani. Folosesc minoxidil de o luna, dar inca se extinde. 😔

      Ștergere
    3. Stie cva ce solutie era acea...ati putea sa ne spuneti si noua

      Ștergere
  3. am si eu o asemenea pata in cap,mia cazut parul ,de dimensiunea unei monede, care este tratamentul? stanila.mihai91@yahoo.com,astept raspuns

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. cel mai bun tratament pentru tine este SPECTRAL DNC [CU EFECT IN DOUA LUNI]EU NU FAC RECLAMA UNUI PRODUS ITI SPUN DIN EXPERIENTA CONTACTEAZAMA STRAP_ADRIAN@YAHOO.COM

      Ștergere
    2. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

      Ștergere
  4. toata lumea spune ca sa dat cu nu-stiu ce solutii si le-a crescut parul si te trimit la medicul cutare de ce nu spun ce contine solutia care si-a facut efectul

    RăspundețiȘtergere
  5. tratamentul trebuie facut pe tot capul[tuns zero]cu solutii DCP DNCB SAU ACID ACETIC IN CONCENTRATII SI FORMULE CUNOSCUTE DE DOCTORI SI FARMACISTI ALCHIMISTI SI NU AR STRICA SI UN SUPLIMENT ALIMENTAR CUM AR FI FORCAPIL.DACA NU SE FACE PE TOT SCALPUL VOR APARE INTOTDEAUNA ALTE PETE FARA PAR.

    RăspundețiȘtergere
  6. EU PERSONAL PENTRU ALOPECIE AREATA AM FACUT TRATAMENTE IN SPITALE INAINTE DE ANII 89' SI NU AU AVUT EFECT SINGURUL TRATAMENT A FOST PE BAZA DE ACID ACETIC NU CUNOSC FORMULA DAR ARDEA PIELEA CAPULUI PANA LA EXFOLIERE [SUBTIA PIELEA CAPULUI] SUPLIMENT ALIMENTAR PE BAZA DE CALCIU SI UN UNGUIENT CARE ZIC EU MENTINEA STAREA DE UMEZEALA A PIELII CAPULUI

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ma confrunt cu aceiasi problema ma puteti ajuta cu mai multe detalii? Cat timp a durat tratamentul? Problema a-ti rezolvat-o? A mai recidivat?

      Ștergere
  7. Am descoperit acum 1 saptamana ca am o pata destul de mare( de 5 cm), sincer pana acum nu o vazusem.
    Deja a inceput sa imi creasca parul fara niciun tratament.
    Am fost la primul doctor, m-a diagnosticat cu Alopecie areata si mi-a recomandat 1 preparat de la faramcie care sa-l aplic de 2 ori pe saptamana si Apolexy, la 2 zile m-am dus la alt doctor ca sa aflu si o a doua parere si am primit alt tratament: 1 preparat la farmacie ( sa-l dau in fiecare zi: prima zi 5 min, a doua zi 10 min...pana la 60 min + Cutivate.
    Va rog sa imi spuneti, ce tratament ar trebui sa folosesc din cele 2?
    Nu gasesc nimic de CUTIVATE:(

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

      Ștergere
    2. Salutare pentru toti care se confrunta cu Alopecia din experienta proprie va spun ca am avut 2 pete la cap si am foat diagnosticat cu alopecia am folosit minoxidil cel original din America se gaseste la farmacie si un unguent protopic .Am utilizat seara minoxidil si dimineata unguentu a functionat ff bine a crescut in 3 4 luni masati usor zona in timpu aplicarii .mult succes.

      Ștergere
  8. mi-a recomandat cineva tratamentul Spectral DNC si samponul Revita... a incercat cineva? ce imi puteti spune?

    RăspundețiȘtergere
  9. Hairgrow‎ ,eu asa am reusit sa ma traratez.

    RăspundețiȘtergere
  10. tratamentul consta in Anacaps tablete doua pe zi dimineata,si Alopexy 2% aplicat dimineata si seara pe zonele afectate cate un mililitru.Si eu urmez acelasi tratament si da rezultate.Lasati aberatiile cu tot felul de unsori si unguente.

    RăspundețiȘtergere
  11. MA POATE AJUTA SI PE MINE CINEVA IMI CADE PARUL INGROZITOR IMI ESTE FRICA CA-L PIERD PE TOT OARE EXISTA UN TRATAMENT NATURIST ?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Mergeti la doctor!!!! Eu am problema asta de 10 ani. M-am tratat cu Alopexy ani de zile. Parul creste pe moment si apoi cade iar. La barbati are un randament mai bun decat la femei. Am aflat dupa multi ani ca din cauza ca nu am spus medicului ca mi-a cazut par de pe tot corpul - luam tratament gresit - si care nu dadea randament. Chiar daca vi se pare ca e aceeasi problema, boala e diferita si doar un medic dupa ce i-ati spus cu lux de amanunte toate manifestarile, poate sa va dea un tratament. De obicei tratementul e pe baza de cortizoni care sunt nocivi pt. organism si ingrasa. Eu zic sa nu va riscati sa luati la intamplare tratament. Cu DNBC stiu catrebuie tratament indelungat - 6 luni - Eu deja urmez de 2 luni si nu se vede nimic. Rabdere si Doamnea ajuta!

      Ștergere
  12. eu am aceeasi problema cu parul de 30 de ani,am incercat toate tratamentele posibile si nici un rezultat,parul isi revine si in decurs de un an cade iarasi.am folosit in urma cu cativa ani DNCB dar am inteles ca nu mai exista pe piata deoarece anul trecut m-am confruntat cu aceeasi problema si doctorul la care am fost a zis ca nu mai exista BNCB-ul.mie mi-a facut injectabil cu diprofos si parul a crescut f repede.am inteles ca injectabil mai este kenalog dar din pacate in romania nu se gaseste.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. aaaa,am uitat sa mai specific eu am mai facut tratament cu medrol dar trebuie administrat in functie de greutate(deci consultati medicul) si solutie dermovate.sanatate multa

      Ștergere
  13. Buna seara si eu ma confrunt cu aceasta boala de ani de zile, mi-a aparut aproape in fiecare an, de exp apare intr-un an o data sau de doua ori, in general primavara sau toamna.Pana anul trecut imi aparea o singura gaura cat un banut, anul acesta mi-a aparut trei gauri...nu stiu ce sa mai fac e al 4-lea dermatolog la care ma duc de 4 luni si nu vad nici un rezultat,Tratamentul care mil-a dat consta in anacaps, equillibra, alopexy 2% si zinkit sampon alpecin unguente dermoate si adventan. Nu stiu ce sa mai fac ca sa scap definitiv de ea. Va rog sa ma autati poate aveti vreo recomandare..ma gandesc cu inaintarea in varsta sa nu chelesc de tot...Oricum sunt dispusa sa merg si in clinici private. Am fost anul trecut la Bucuresti la spitalul Militari,mi-a recomandat cineva sa merg acolo, am facut injectie cu Dipropos si mi-a fost frica sa ma mai duc... la ce scria pe prospect plus ca mi-a atrofiat muschiul in zona afectata.Doctorita la care am fost ultima data mi-a zis sa nu mai fac asa ceva ca nu este recomandat. Adresa mea de mail este simonutza10@yahoo.com

    RăspundețiȘtergere
  14. In 2013 am facut tratament cu Prednison cam o luna jumate.dupa o luna a inceput sa creasca puf pe mai multe parti ale corpului.in scurt timp a inceput sa prinda culoare sa se intareasca si indeseasca.dar la scurt timp dupa terminarea tratamentului a cazut din nou...tratamentul era format din Prednison,StresClin Derma,Forcapil,Asorian,Ranitidina si vreo doua preparate facute la farmacie.Noroc.porta_bodo mess

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Stresclinderma , anacaps, prednison+ fiole vichi si sampon Blue Cap....acest tratament il fac de aproape 2 luni cu rezultate ff bune. Sper sa fie bine.

      Ștergere
  15. Am 28 de ani si sufar de pelada asta de 20 de ani am incercat multe tratamente si am umblat la multi doctori chiar imi aduc aminte am fost si internata la inceput ,si injectii in cap si de toate am facut tratamente si sumpe si ieftine ...degeaba tot mai sufar de ea in fiecare an imi cade primavara o portiune ff mare stau tot anul cu golul acela lipsit de par si in primavara creste din nou si cade din alta parte mam saturat de 4 ani nu mai fac nici un trAtament deci nimic...

    RăspundețiȘtergere
  16. im i zice si mie cineva ce sa iau ce sa mai fac pentru ca se extind portiunilee

    RăspundețiȘtergere
  17. Si eu am o fetita de 4 ani. a inceput sa ii cada parul la varsta de 10 luni.i-a cazut parul de pe cap in totalitate, genele si sprincenele.in urma la tot felul de tratamente genele s-au regenerat, sprincenele aproape in toatalitate,iar in cap are goluri multe.de ceva vreme au inceput si astea sa se mareasca.nu stiu ce sa mai facem.am fost la tot felul de medici, analize peste analize dar nimeni nu ne-a sp ceva concret.la 10 luni un copil nu are cum sa fie stresat,analizele ii ies bune...daca stiti ceva tratament sau doctori buni sa imi scrieti pe adresa de mail "sgf0505@yahoo.com".Ajutati-ma ca e groaznic...s-a marit si a inceput sa intrebe de ce nu are la fel ca ceilalti copii.Multumesc!

    RăspundețiȘtergere
  18. Si eu am aceasta problema, ma confrunt cu ea de la varsta de 6 ani, acum am 27 de ani. Am mai avut si perioade cand nu-mi apareau, dar in general apar regulat ( cand imi creste parul intr-o parte imi cade in cealalta). Am folosit si eu multe medicamente,injectii, solutii, fara rezultat pe termen lung. De Alopexy 2% sunt dependenta, nu-mi lipseste din casa, mi se pare ca este singurul care ajuta sa creasca mai repede. Spre uimirea mea in ultimii doi ani nu am mai avut probleme (pana acum). Am facut mai multe analize pentru a stii de ce nu pot sa fac copil, una dintre analize a fost de trombofilie si am fost depistata cu risc genetic de tromboza in urma careia am luat zilnic cate un Aspenter. Din fericire am ramas si insarcinata, iar pe perioada sarcinii am luat deasemenea anticuagulante, in toata perioada aceasta nu am mai avut probleme cu acesta problema de care imi era tare teama.. Tin sa va anunt ca eu consider ca m-a ajutat acest tratament si pentru aceasta peoblema cu parul, deoarece in ultimile 5 luni eu nu am mai luat anticuagulante si mi-au aparut 2 portiuni fara par. Poate a fost doar o coincidenta, dar eu consider tretamentul pentru circulatia sangelui ca fiind benefic impotriva alopeciei areate.

    RăspundețiȘtergere
  19. Am aceas problema sunt in germania si am primit tratament de la doi medici diferiti si acuma incerc Regaine pote ajuta cu ceva ......Nu mai stiu ce sa fac in mare parte e barba pe cap a picat parul dar a si crescut la loc dar pe fata nu .......imi poate zice cineva daca a folosit Regaine si e bun pt aceasta boala ????

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Amice...am si eu problema asta, si nu pot scapa de ea...dar cand imi pica parul, gen la 2 ani:)) uneori 3...ma rezolv in cel mai scurt timp cu Revalid capsule. Si incearca sa nu te stresezi absolut pentru nici o chichita pe perioada tratamentului...anxietatea isi spune cuvantul. Spor la tratament si o pleata cat mai deasa

      Ștergere
  20. buna seara! io eram un flocos si jumatate... dar, de vreun an , a inceput panarama asta de boala sa faca ravagii prin parul meu...e fff naspa, ca m-am ras in cap, in sperantza ca nu se vor mai vedea gaurile...dar degeaba! si cred ... ca nu voi scapa de ea prea curand.faza cea mai nasoala e ca parul pica de unde vrea el, nu de unde mi-as dori. in zonele genitale, axile, piept, etc...

    RăspundețiȘtergere
  21. se freaca pata cu usturoi,dupa ce sa sters cu spirt.fa o infuzie din radacina de urzica,frunza de brusture,frunza de nuc.clatestete cu ea si stai cu un prosop pe cap o ora.

    RăspundețiȘtergere
  22. Sanatate! Cred ca am incercat 75% din tot ce s-a postat aici. Iata un link unde mi se pare ca este redata f. bine aceasta boala.
    http://www.romedic.ro/pelada

    Am incercat si naturiste (usturoi, etc.) Cel mai bine merge urzica. Preferabil spalat mereu in ceai de urzici si clatit cu el.
    De 10 ani ma chinui. Nu functioneaza pe termen lung decat DNCB. Eu urmez tratamentul cu ac. solutie de 1 an. Si abia acum imi cad si ultimele fire vechi, bolnave si-mi apar altele.
    Cu credinta inainte ca numai D-zeu ne mai scapa de ea. Si incercati fara stres. Eu imi revenisem aproape complet dupa 9 ani de chin si dupa un stres mare de o saptamana, in urmatoarele 2 saptamani mi-a cazut 3/4 din par. Incerc sa fiu calma si sa nu ma las afectata dar e greu. Sunt hotarata sa apelez la un psiholog. Cu siguranta imi va reda stima de sine. Am 39 de ani. Cei mai frumosi au fost cu prea putin par. Am purtat si peruca - chiar la propria-mi nunta. Ii multumesc lui D-zeu pt. tarie si ma rog sa se indure de suferinta mea si sa ma vindece. Asa va doresc si voua! Capul sus! Sunt probleme mai mari in viata asta. Fiti intelepti si buni!

    RăspundețiȘtergere
  23. Am avut si eu aceias boala dar in 4 5 luni am scapat .lasati com dak vreti tratamentu cre va da roade

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Va rog sa îmi spune-ti despre ce tratament este vorba.va multumesc

      Ștergere
    2. Cum se nuneste tratamentul...sigur are efect

      Ștergere
    3. Ioana ști Cum se numește tratamentul

      Ștergere
    4. Ne spuneți și nou Vă mulțumesc

      Ștergere
    5. Salut ...Imi puteti spune si mie va rod tratamentul vreau sa-l ajut pe prietenul meu ...i-a aparut deja si a doua pata !

      Ștergere
    6. Nu mai amagiti lumea cu tratamente miraculoase in aceasta boala ca nu exista asa ceva.Si eu sufar de boala aceasta si are o evolutie destul de violenta in sensul ca imi cade parul intr-o veselie Pana si medicii stiu ca nu iti pot garanta vibdecarwa.Ideea este sa va resemnati si sa ne ducem crucea fiecare.E f greu intradevar insa doar cu badejdea in Dumbezeu putem merge mai departe.Rabdare si nadejde in Dumnezeu

      Ștergere
  24. Tratamentul va da roade 100 % va promitt

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Buna sera as dori sa stiu si eu ce tratament folositi
      Multumesc

      Ștergere
    2. Salut , uimeste`ma si pe mine cu acest tratament te rog , as fi curios sa incerc

      Ștergere
  25. Un tratament garantat 100% . Va frecati cu o bucata de ziar pe locul fara par si in 2-3 luni observati efectul.
    Eu ma sterg de o luna cu ziarul la cur si a inceput sa-mi creasca parul .

    RăspundețiȘtergere
  26. copilul meu are totala si am facut multe tratemente dar nici un rezultat

    RăspundețiȘtergere
  27. copilul meu are totala si am facut multe tratemente dar nici un rezultat

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Acum 5 luni am fost diagnosticata cu alopecie areata. Socul a fost imens. Evident, primul lucru pe care l-am facut a fost sa caut pe internet tot ce exista despre aceasta boala. Mai rau am facut. Eu nu mai locuiesc in Romania, locuiesc tot intr-o tara fosta socialista, doar ca mai spre centrul Europei. Pasul 1 este sa mergeti cu copilul la medic! Stiu de la medicul care m-a tratat pe mine ca la copii se intampla asta foarte des - si se intampla in general pe baza de stres: la scoala, v-ati relocat, il supara ceva... si atunci daca se rezolva cauza psihica, parul va incepe sa creasca la loc. Din pacate nu se stie, bilogic vorbind, care este cu adevarat cauza alopeciei, insa s-au gasit mai multe tratamente pentru a repara daunele.
      Mie mi s-a dat in prima instanta o solutie care se foloseste si pentru Psoriasis: Triamcinolon. Parul a inceput sa creasca foarte putin dupa o saptamana de tratament. Apoi am fost din nou la medic si mi-a propus sa fac tratament cu nitrogen lichid. Nu am mai citit nicaieri despre asta, pe nici un site, pe nici un blog... nimic. Am inceput sa fac acest tratament in Martie anul acesta si de atunci si pana acum mi-a crescut parul 4 centimetri in locul respectiv. Pentru alopecie totalis si/sau universalis se poate face fototerapie. Se fac mai multe sesiuni pe parcursul mai multor luni, ani...depinde ce spune medicul, dar are efect. Am mai vazut la TV ca in Spania anul acesta au facut mari progrese in acest domeniu si ca au acum in proba o casca care se va putea achizitiona cu care sa faci fototerapie acasa... Sper ca v-a fost de ajutor raspunsul meu! Sa va dea Dumnezeu sanatate si numai bin!

      Ștergere
    2. Inca un lucru - din pacate la alopecie se poate ca acelasi tratament sa nu functioneze la fel la mai multe persoane. Pentru mine se poate sa functioneze un tratament pe cand pentru altcineva se poate ca acelasi tratament sa nu aiba nici un efect....

      Ștergere
  28. tratament sigur:trebuie sa va radeti in cap o data la 10 zile-evitati stresul-si obisnuiti-va cu ideea.tratament sigur.Restul tratamentelor cu unguente,solutii.pastile,injectabile intradevar dau rezultate bune dar in momentul opriri tratamentului revine la aceiasi forma.100% acest tratament da roade rasul in cap cat mai des si scapati de stres.parul va creste la loc cum a fost va asigur ca organismul vostru este singurul tratament bun pentru corpul dumneavoastra.fiti optimisti si cu incredere ca totul se va rezolva.(nu va asteptati sa creasca parul in 2-3 saptamani).folosind toate toxinele din farmaci scadeti o parte din celulele corpului pentru regenerarea parului.sa fiti sanatosi si fiti optimisti si fara stres.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Eu am acum 30de ani.și am problema ăsta de la vârsta de 14ani.am încercat tot dar inutil în ultimii2ani au căzut și genele.dar sunt în continuare o persoana pozitiva miam luat o peruca și îmi continui viața așa Cum pot dar sunt fff multe persoane fără creier care is curioși și băgători de seama în viața mea.ăsta mă deranjează cel mai tare când vezi K cineva are probleme dai pace nu înfinge cuțitul mai tare în rană.ce încerc sa spun e ca și Dak avem aceste probleme trebuie sa mergem mai departe și sa nu ne lăsăm. Eu deja de 16ani și am trecut prin toate fazele cade...creste. .tratamente..injecții. ..dar toate pe moment...mam resemnat și chiar Dak nu mai am deloc păr sau gene sprâncene. ..nu mă las și mă rog lui dumnezeu sa mă ajute cum crede el de cuvinta.

      Ștergere
  29. Iti spun eu ca nu merge cu apa sfintita si nu te vindeca nimeni in mod miraculos. Nici Dumnezeu, nici medicii. Singurul care poate sa ''repare'' aceasta problema esti chiar tu. Eu sunt fata, 23 de ani acum, am alopecie totala universala, prima data a inceput sa imi cada parul la 18 ani(alopecie areata), si-a revenit fara nici un fel de tratament iar la 19 a inceput din nou sa cada si a cazut tot. Am facut diferite tratamente si nimic nu a mers. Nu te ajuta medicina si nici credinta. A inceput de vreo 3 luni sa imi creasca, acum a ''pete'' de par pe tot scalpul, mi-a crescut inapoi si genele unde cazuse si incep sa creasca si sprancenele. Tratamentul meu? Mancare sanatoasa. Nu mananc paine si mezeluri de mai bine de un an, nimic procesat, carne rosie deloc, foarte rar peste sau pui, in rest legume si ''miracolol'' meu a fost sucul, suc proaspat de legume si fructe facut la storcator, zilnic. M-a ajutat foarte mult, cativa ani nu am avut nici urma de fir de par si in cateva luni a inceput sa creasca, am cam 30% din scalp acoperit cu par acum. Deci cum spunea,, TU esti cel care te poti ajuta, degeaba stai sa te rogi si mananci fast food si bei suc toata ziua ca nu o sa se intample nimic :))

    RăspundețiȘtergere
  30. Buna seară, imi cade părul în părti de un an de zile si nu mai creste nimic.la baza firului e un fel de matreata care imi rupe firul.am fost la 3 dermatologi si nimic nu dă rezultate. Nici unul nu imi poate spune ce e cu acea'matreata 'care imi face părul sa pice.
    Mi s-a dat numai alopexy,hairgrow,anacaps,fortcapil,novophane si sampoane

    RăspundețiȘtergere
  31. cauza alopecia areata este de la o flora microbiana bogata netratata la timp de partenera ....

    RăspundețiȘtergere
  32. bună as vrea sa ma ajute și pe mine cineva de la 11 12 ani o început sa îmi pice parul după 6 luni de dat cu creme și ulei de ricin o început sa îmi crească iarăși pana în 2012 ce o început sa îmi cada sprâncenele am tot fost la doctori dar nimeni nu mi-o dat nici un răspuns ce ar putea fi tot creme fără nici un rezultat și analize în fiecare luna iar de 1 an mi-o picat toate genele și parul din fata zici ca am peruca și e lipita de la jumătatea capului deja ma termină tot mai mult psihic și nu mai știu ce sa fac va rog sa ma ajutați și pe mine ca nu mai știu ce sa fac

    RăspundețiȘtergere
  33. bună as vrea sa ma ajute și pe mine cineva de la 11 12 ani o început sa îmi pice parul după 6 luni de dat cu creme și ulei de ricin o început sa îmi crească iarăși pana în 2012 ce o început sa îmi cada sprâncenele am tot fost la doctori dar nimeni nu mi-o dat nici un răspuns ce ar putea fi tot creme fără nici un rezultat și analize în fiecare luna iar de 1 an mi-o picat toate genele și parul din fata zici ca am peruca și e lipita de la jumătatea capului deja ma termină tot mai mult psihic și nu mai știu ce sa fac va rog sa ma ajutați și pe mine ca nu mai știu ce sa fac

    RăspundețiȘtergere
  34. Buna seara, prienta mea in varsta de 20 de ani, are probleme cu caderea parului din ce in ce mai grave. Totul a pornit de la o mica zona in urma cu 7 luni, pana la zone mari dese, care incep sa se intersecteze. A facut analize medicale, inclusiv ginecologice si totul e ok din analize. A apelat pana in momentul de fata la 2 doctori dermatologi care au incercat variante: minoxidil 1% si 2%, infiltratii in scalp cu diprofos si xilina, vitamine, spray-uri anticadere, vivise senso duo oil, tinctura de ardei iute si acum elocom. Nu stim ce tratamente sa mai folosim sa aiba efect si de asemenea inca nu stim cu exactitate care este cauza din moment ce analizele generale au fost ok. De asemenea de mentionat ca primul dr. dermatolog a diagnosticat-o cu alopecee aerata.

    Va rugam frumos, daca ne puteti ajuta cu un sfat l, o recomandare deoarece nu stim in ce directie sa o mai luam!
    Va multumesc anticipat !

    RăspundețiȘtergere
  35. am si eu aceasi problema. am avut in cap, dar si in barba. mia crescut in ambele locuri insa in barba a aparut din nou insa stiu ca de problema asta nu pot scapa pentru ca sunt o persoana foarte stresata si din acest motiv am si aceate probleme. nu vreau sa va fac in vreun fel sa nu mergeti la medic dar, aceasta problema se datoreaza stresului doar daca a cazut a crescut iar a cazut si asa mai departe.. si nu o poti trata cu nim. la mn cand apar probleme si incep sa fiu stresat atunci incepe si problema cu caderea parului. am tinut sa scriu acest text pentru a ajuta cumva. stresul e dusmanul cel mai mare a parului!

    RăspundețiȘtergere
  36. am o cunostinta care are o pata fara par in cap spre ceafa.ce tratament sa foloseasca?

    RăspundețiȘtergere
  37. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Salutare. Sunt George 28 de ani. In decembrie 2015 mi a aparut prima gaura. In mai deja aveam 12 gauri in cap, 2 in barba si 2 perciuni. Am pierdut aproximativ peste 50% din par. Anul asta in decembrie in proportie de 98% o sa fiu vindecat complet. Ma lupt cu prima gaura care a aparut care a fost si cea mai mare (cam diametrul uni borcan mare). In acest timp am consultat 5 dermatologi si n tratamente.
      Pentru cei interesati George Tihan ma numesc pe facebook puteti sa mi scrieti si va ajut cu tot ce pot despre aceast subiect.
      Mult succes si nu va lasati batuti.

      Ștergere
  38. Aceasta problema o am si eu cu fetita mea ia cazut parul la 1 an si de atunci in fiecare an ii cade pana acum îi cădea doar vara acum are 3 peste imense care de 2 ani uni mai creste deloc am folosit tot felul de tratamente si naturiste dar degeaba va rog cine stie un tratament care dă rezultate supunerii si mie sau contactațima pe (aditaion2@gmail.com

    RăspundețiȘtergere
  39. Aceasta problema o am si eu cu fetita mea ia cazut parul la 1 an si de atunci in fiecare an ii cade pana acum îi cădea doar vara acum are 3 peste imense care de 2 ani uni mai creste deloc am folosit tot felul de tratamente si naturiste dar degeaba va rog cine stie un tratament care dă rezultate supunerii si mie sau contactațima pe (aditaion2@gmail.com

    RăspundețiȘtergere
  40. Cum e? A crescut parul la lco si nu a mai cazut? as vrea sa stiu pentru ca sineu am aceasta problema (lipsa totala a parului)

    RăspundețiȘtergere
  41. Buna ziua eu am in spatele urechii drepte o zona cheală de vre o 2 3 luni nu am urmat nici un tratament a apărut prima data surori mele mai mici iar dupa vre o saptamana si mie sunt disperată si nu știu ce pot face mi e frica sa merge la doctor. Daca. Nu va avea efect tratamentului daca am cancer??????

    RăspundețiȘtergere
  42. Va salut an si eu o broblema de un an mi_a disparut parul dupa fata in doua locuri.ma puteti ajuta cu un sfat .va multumesc

    RăspundețiȘtergere
  43. Buna ziua! Eu am de 7 ani aceasta problema dupa ce am dat nasterea unui bebe si am trecut prin mari socuri.de 7 ani am cate 6 ,7 pete in cap fara par doar ca intodeauna imi creste inapoi si apoi imi cade in alta parte si tot asa nu se opreste.Am incercat toate medicamentele,creme,sampoane,solutii doctori din alte tari NU EXISTA REMEDIU ... ca sa poti stapani Alopecia am primit acest sfat de la un medic: un program de somn bun,cele 3 mese pe zi sa nu lipseasca in apecial legumele fructele carnea etc, luarea unor calmantr pentru calmarea nervilor mai putina cafea , zahar.

    RăspundețiȘtergere
  44. Buna ziua. Sotu are o problema de ceva timp cu lipsa firelor de pe barba,a facut si face fel de tratamente si tot asa inca sa extins.Cu ce ar putea sa si mai dea. Multumesc

    RăspundețiȘtergere
  45. Aceeasi problema am avut-o si eu; la spitalul colentina mi-au facut 12 sedinte pana au decis sa ma frece o data pe saptamana cu zapada carbonica si tot asa dupa cateva sedinte m-am intalnit cu o femeie pe la spital si mi-a spus: dute acasa, ia un catel de usturoi, taie-l in doua si freaca in fiecare zi locul. Nu m-am mai dus la spital si am incercat ce a zis, fiind iarna, iar eu stateam destu de departe. Si uite asa,dupa o saptamana a inceput sa iasa priele firicele de par. Eu asta am facut si vi-l recomand cu toata increderea, natural,fara alte efecte. Va doresc multa sanatate.

    RăspundețiȘtergere
  46. Am și eu o fetiță de aproape 3 ani, care de la naștere a avut o bubiță că o broboniță în cap și i-a trecut, dar nici până acum nu i-a crescut păru în locul acela.

    RăspundețiȘtergere